Logo GadgetGear.nl
ACT AC6120 USB-A Hub Powered Stroomaansluiting
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ACT AC6120 USB-A Hub Powered

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de ACT AC6120 USB-A Hub Powered met 3 sterren.

THE GOOD

  • Compact
  • Mooie vormgeving

THE BAD

  • Erg korte USB kabel
  • Aansluitingen voor de adapter past niet heel goed

Het maakt niet uit hoe comfy het is dat jouw monitor een USB hub bevat, aansluitingen kom je zo nu en dan gewoon tekort. Het Nederlandse ACT heeft daarom een powered USB hub op basis van USB 3.2 Gen1 uitgebracht om je van extra capaciteit te voorzien.

Unboxing

In de verpakking zit de verplichte documentatie, de USB hub, een zeer korte USB 3 kabel om hem aan te sluiten en een adapter om de USB hub van stroom te voorzien. Alles om hem meteen in gebruik te nemen dus. Plastics en papier zijn goed te scheiden in deze verpakking, maar we weten dat ACT bezig is om plastics nog verder uit verpakkingen te weren. Het kan dus dat je zelf een papieren inlay ziet in plaats van plastic bij ons.

ACT AC6120 USB-A Hub Powered Uitgepakt

Design

Qua ontwerp hebben ze echt hun best gedaan om er iets moois van te maken. De ACT AC6120 USB-A is voorzien van een behuizing gemaakt van zwart plastic en aluminium. De behuizing meet slechts 101x12x40 mm. Daarbij zit voldoende ruimte om de USB poorten voor wanneer je bijvoorbeeld grote USB sticks wilt aansluiten. Het aluminium komt redelijk goed overeen met Apple’s Space Gray. Ook komt het ontwerp netjes overeen met computeraccessoires als de Logitech MX series.

Wat wel opvalt is dat de aansluiting voor de stroomadapter niet diep genoeg is voor de hele plug van de adapter. Hierdoor duwde ik heb meteen al met iets teveel geweld in de aansluiting. Een beetje voorzichtigheid is hierin zeker geboden.

ACT AC6120 USB-A Hub Powered Aangesloten

De 50CM USB-kabel die ACT meelevert is bovendien wel heel erg kort voor gebruik op het bureau. Die had best een meter mogen zijn. Bovendien is het materiaal van de kabel erg stug, waardoor deze erg aan de hub trekt. Van de andere kant, dat doen de andere USB kabels ook. Misschien was een stukje dubbelzijdige tape een toffe accessoire om mee te leveren. Van de andere kant, dat kun je ook gewoon zelf bij de DHZ zaak halen natuurlijk.

Capaciteit

Wanneer je deze ACT AC6120 USB-A aansluit op jouw computer of monitor, kost je dat 1 USB 3.0 aansluiting. Daarvoor krijg je vier USB 3.2 Gen1 aansluitingen terug. Die zijn in staat om datasnelheden van maximaal 5Gb (of 0.625GB) per seconde. Uiteraard zijn de poorten allemaal backward compatible naar USB 1.0, 2.0 en 3.0.

ACT AC6120 USB-A Hub Powered USB aansluitingen

Qua stroomvoorziening kun je aangesloten apparaten per poort voorzien van ondersteuning voor de BC1.2 standaard. Daarmee kan de hub 2 ampère over de poorten verdelen. Dat is maximaal 10 Watt. Voor een iPhone is dat nog plezierig opladen, maar de meeste Androids zullen de laadstroom van deze hub negeren omdat het gewoon niet genoeg is. Je koopt deze hub dus niet als ideale oplossing om jouw smartphone op te laden tijdens gebruik.

Conclusie ACT AC6120 USB-A

De ACT AC6120 USB-A is een prima oplossing om extra externe harddrives, thumbdrives en andere hardware te koppelen aan jouw PC. Qua stroomvoorziening is de capaciteit echter wel te laag om accessoires zoals smartphones vlot op te laden.

ACT AC6120 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.