Logo GadgetGear.nl
Meizu 20
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Meizu vertrekt uit de smartphonemarkt

Het eerste Chinese merk gooit de handdoek in de ring. Onze smartphones gaan te lang mee en nieuwe modellen bevatten te weinig vernieuwing om vervanging te stimuleren. Het merkt gaat zich dan ook op AI hardware richten.

Meizu begon ooit als bouwer van MP3 spelers en wist zich op tijd te transformeren in een merk dat Android smartphones ontwikkelde. Hoewel het buiten China niet heel groot werd, ging dat altijd prima voor het merk.

Toch is 2024 het jaar waarin het de smartphonemarkt weer verlaat. Bovenstaande Meizu 20 is de laatste hardware die het merk distribueert. Opnieuw verzet het haar doelen, ditmaal om vroeg in te stappen in de markt voor AI hardware. Mogelijk geïnspireerd op de Rabbit R1 die furore maakte tijdens de CES van dit jaar.

De Rabbit R1 is een compact apparaat dat gebruikers helpt om AI in het dagelijks leven in te zetten. Echte native AI hardware en super populair. Een mart die zich nog volledig moet ontwikkelen en volop kansen biedt voor Meizu. Kansen die het bedrijf graag vroeg aangrijpt. Wanneer de de eerste AI hardware van Meizu mogen verwachten is echter onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.