Logo GadgetGear.nl
Riksja in India
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Israël wil nieuwe chipfabriek in India bouwen

Tower Semiconductor is een chipfabrikant uit Israël dat in India een aanvraag heeft gedaan om een chipfabriek te mogen bouwen. Tower Semiconductor heeft $8 miljard beschikbaar voor de bouw van de fabriek.

De chipfabriek wordt gebouwd om op 45nm en 60nm schaal chips te produceren. Dat zullen chips zijn wel geavanceerd zijn, maar geen racemonsters. De hoofdafnemers van Tower worden dan ook vooral verwacht in automotive, domotica en wearables.

Toch is dit voor Tower Semiconductor al een enorme vooruitgang. Het bedrijf bezit al chipfabrieken, maar die zitten nog op 150nm, 200nm en 300nm processen. Die nemen in populariteit en waarde af.

Politiek gezien komt deze aanvraag op een goed moment. Onder premier Narendra Modi boekt India enorme economische en technologische vooruitgang. Zo is het land onder anderen qua infrastructuur aan het moderniseren, bouwt het weer volop vliegtuigen en is er een ruimtevaartprogramma waar het flinke sprongen maakt. De aanvraag komt in het verkiezingsjaar, niet heel ver voor de mogelijke herverkiezing van Modi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.