Logo GadgetGear.nl
Apple iPhone 14 Pro
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple verplaatst deel iPhone productie naar India

Het blijft rommelen in China en dat is goed nieuws voor rivaal India. Nadat merken als Oppo, OnePlus, Vivo en Realme al besloten de productie uit te besteden naar India, zet nu ook Apple de eerste stappen.

Samen met het Chinese Foxconn is Apple een deel van de productie aan het verplaatsen naar het Indiase Chennai. Een populaire productieregio voor de tech industrie, maar ook een van de warmere provincies van India.

In China lopen fabrikanten tegen koelwatertekorten aan, hebben ze last van lockdowns en hangt een constante dreiging van Amerikaanse sancties boven het hoofd. Dit maakt het productieklimaat in het land steeds onaantrekkelijker voor grote, buitenlandse partijen als Apple alsmede grote Chinese merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.