Logo GadgetGear.nl
Android Authority lekt Google Pixel Fold 2
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gelekt; De onaangekondigde Google Pixel Fold 2

Ieder succes verdient een vervolg, zo ook de Google Pixel Fold. Android Authority lijkt een exemplaar van de onaangekondigde Google Pixel Fold 2 in handen te hebben gekregen.

Het camera-eiland is qua ontwerp flink veranderd en zit nu meer in de linker bovenhoek van het toestel. Daarmee lijkt het ook wat meer ruimte te geven voor de handen. Het camera-eiland is voorzien van vier camera’s. Met dit camera-eiland breekt Google wel stijlbreuk binnen haar series, waar de camera’s normaal in een horizontale balk over de breedte van het toestel worden geplaatst.

Net als de OnePlus Open, lijkt Google voor een meer vierkant display te gaan. Hierdoor moet het coverscherm wel een stuk smaller worden. Die ontwikkeling is goed omdat we bij foldables met een smakker cover scherm zien dat content nogal eens zien dat content links en rechts uit het scherm verdwijnt. We gaan er voorzichtig vanuit dat Google in Android meer rekening gaat houden met smallere displays.

Mogelijk gaat de introductie van de nieuwe Google Pixel Fold 2 samenvallen met de introductie van de nieuwe Tensor G4 chip die Google zelf heeft ontworpen. De oudere G2 die nu nog in gebruik is, is een aanpassing op de Samsung Exynos chipset en wordt ook door Samsung voor Google geproduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.