Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Verkoop Apple Watch Ultra 2 en Series 9 per direct stilgelegd in de VS

Het is over en uit voor de nieuwste smartwatches van Apple in de VS. Het trotse Apple is met succes aangeklaagd en moet van de rechtbank direct haar producten uit de handel nemen. Het tijdelijke verkoopverbod is daarmee een definitief verkoopverbod geworden.

Apple werd in de VS aangeklaagd om de manier waarop het de bloedwaarden meet. Dit is overeenkomstig met de technologie van Masimo, een medische partij in de VS. Apple had in aanloop naar de lancering van de nieuwe smartwatches niet alleen gesprekken met Masimo over het implementeren van de technologie, maar heeft ook personeel van het bedrijf weggekaapt om de technologie opnieuw te ontwikkelen voor de Apple Watch series.

Om niet al teveel verlies te leiden op haar thuismarkt, overweegt Apple nu om de sensoren via een software update te deactiveren aldus The Verge. Huidige eigenaren van de Apple Watches verliezen daarmee functionaliteit waar ze wel voor hebben betaald, wat mogelijk weer een class action rechtszaak kan opleveren voor het grote Apple.

Buiten de VS moet Masimo haar patenten nog gaan verdedigen. Voor de beschikbaarheid van de Apple Watch hier zal de uitspraak in de VS nog geen gevolgen hebben. Wel kan het zo zijn dat ook hier deze functies onklaar worden gemaakt in de software update. Apple kennende probeert het een zo uniform mogelijk beleid te hanteren voor haar software, om zo de ontwikkelkosten en risico’s op bugs te optimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.