Portronics iKonnect-C II Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Portronics iKonnect-C II USB-C naar audio kabel

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Portronics met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige bouw
  • Goed ontwerp

THE BAD

In India heb je heel veel kleine telefoonwinkeltjes. In onze thuisstad Ahmedabad is Protronics bij die winkeltjes echt een premium accessoire merk. Gezien we tijdens het Kite Flying Festival een roof party gingen geven en connecten via bluetooth geen optie zou zijn, kochten we de Portronics iKonnect-C II USB-C omdat, zoals de verkoper zelf al aangaf, het een kabel is die duurzaam gemaakt werd. De andere merken waren volgends hem voor ‘eenmalig’ gebruik.

Unboxing

Het doosje van de Portronics iKonnect-C II USB-C laat meteen al een goede indruk achter. Een strak Apple-achtig ontwerp zoals we bij velen zien, maar geen premium karton. Ze houden het simpel, de verpakking is toch om weg te gooien.

Zoals het hoort hier in India, staat de maximale verkoopprijs keurig op de doos vermeld. Dat is 499 roepies. Zo’n 6 euro. Wij kregen hem mee voor 400 rupees, want onderhandelen is en blijft een must hier.

In het doosje vinden we de kabel en een garantiekaartje. Meer dan we hadden verwacht.

De Portronics iKonnect-C II kabel

Ontwerp

De Portronics iKonnect-C II USB-C is kort en is voorzien van een braided cable. Ofwel een kabel met een stoffen omhulsel. Die is wat dikker en stabieler. De pluggen zijn mooi van metaal en hebben voldoende trekontlasting. Alle kenmerken van een kabel die gemaakt is om langer mee te gaan.

De test

Wij hebben de kabel aangesloten op de versterker van ons rooftop PA systeem. Inderdaad, hier hoeven we geen politie te verwachten voor geluidsoverlast. De hele buurt feest gewoon mee. Hopen we voor ze. Het is namelijk een feestdag zoals koningsdag in Nederland.

De set is verre van high-end, maar de verwerking van digitaal naar analoog gaat prima over het kabeltje. Bij rigoureus buigen, horen we geen enkele vorm van verstoring. Precies wat we verwachten. Ik gebruikte mijn OnePlus 11 overigens voor deze test.

Later in mijn hotelkamer heb ik ook een bedrade verbinding gemaakt met mijn Dyson Zone headset om de audiokwaliteit nog even goed te beluisteren. Tussen wireless (bluetooth) en wired (deze adapter) zit geen hoorbaar geluidsverschil. Eigenlijk precies wat ik had verwacht.

Conclusie Portronics iKonnect-C II USB-C

De locals noemen Portronics een merk om vertrouwen in te hebben. Nu is dit een wel heel eenvoudig product, maar dit had op heel veel manieren fout kunnen gaan. De kabel is gewoon heel goed geproduceerd en daar zijn we heel blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.