Logo GadgetGear.nl
Charge/Sync Cable 3 meter
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: JTP Charge/Sync Cable USB-C kabel van 3 meter

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Charge/Sync Cable JTP met 3 sterren.

THE GOOD

  • Geschikt om snel te laden

THE BAD

  • Ongeschikt voor monitoren

Ook gekocht in India, deze USB kabel van het Indiase JTP. Een kabel die duidelijk laat zien dat de ene USB-kabel de andere niet is qua ondersteunde features. Wel snel kunnen laden, maar geen ondersteuning voor beeld bijvoorbeeld.

Unboxing

In het doosje vinden we de drie meter lange USB-C naar USB-C kabel. De verpakking bestaat op twee standaard kabelbindertjes na geheel uit karton, dus dat is prima. Zeker gezien de enorme afvalproblemen die er in India zijn.

Charge/Sync Cable 3 meter Verpakking

Ontwerp

JTP kiest voor een ‘braided’ kabel. Deze is wat stugger en sterker dan de goedkopere, reguliere kabels. Toch zit er meer flexibiliteit in de kabel dan ik in eerste instantie had verwacht. Er is ook voldoende nagedacht over trekontlasting om kabelbreuk direct na de plug te voorkomen. Al met al een degelijk en duurzaam ontwerp.

Charge/Sync Cable 3 meter USB-C Plug

Prestaties

Deze USB-kabel van JTP is geschikt voor PowerDelivery tot 60 Watt. Dus prima voor mijn smartphone en voor mijn laptop. Aan protocollen voor beeld is niet gedacht, dus je kunt deze niet gebruiken voor bijvoorbeeld jouw USB naar HDMI-hubje of jouw monitor.

Charge/Sync Cable 3 meter

Conclusie JTP Charge/Sync Cable

Met de JTP Charge/Sync Cable zien we goed hoe groot het verschil in ondersteuning van verschillende USB kabels is. Wel keihard kunnen gaan op stroom, maar dan op data de plank misslaan door bijvoorbeeld het leveren van beeld over de kabel niet te ondersteunen. Hoewel de kabel in India zelf ons nog geen €5 heeft gekost, is dat voor die markt al wel een middensegment prijs en daar mag je dan ook wel van verwachten dat de kabel alles kan. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.