Logo GadgetGear.nl
JTP 3-in-1 OTG Adapter (JTP-138)
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: JTP 3-in-1 OTG Adapter (JTP-138)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de JTP JTP 3-in-1 OTG Adapter met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer solide gemaakt
  • Snel genoeg
  • Net ontwerp

THE BAD

  • Weinig aandacht voor het milieu in deverpakking

Het Indiase JTP ontwikkelt al een paar jaar accessoires voor computers en smartphones. Het is een bedrijf dat in India zit, maar voor de productie wel gebruik maakt van China. Dit is mogelijk de reden dat de producten er niet alleen goed uitzien, maar technisch ook goed in elkaar steken.

Unboxing

De JTP 3-in-1 OTG Adapter zit in een kartonnen doosje, met een plastic inlay die prima van papier had mogen zijn. Qua duurzaamheid dus niet de beste verpakking. Ook zit er nog een stoffen koordje aan het doosje. Tsjah, in een land waar mensen afval al gewoon van zich afgooien, verwachten we van een merk als JTP toch iets meer zorg voor de omgeving. Papier verdwijnt immers wat makkelijker in de natuur dan karton. Dit klinkt misschien raar om te zeggen, maar in India komt veel afval gewoon in de natuur in plaats van bij de afvalverwerking. Die onzorgvuldigheid zit diepgeworteld in de cultuur, met name onder de laaggeschoolde en ongeschoolde bevolking.

JTP 3-in-1 OTG Adapter (JTP-138) Verpakking

Ontwerp

Het ontwerp van deze JTP 3-in-1 OTG Adapter bevat een USB-A ingang die overgaat in een USB-C, micro-USB en een Apple Lighting adapter. Let wel, voor die laatste is geen overeenkomst afgesloten met Apple, maar hij werkt wel. Ik kan mijn Apple TV afstandsbediening prima opladen met deze adapter. Qua snelheid is hij gemaakt voor USB 3.0 ondersteuning en dat is waar het stopt. Een Apple gebruiker kan deze dus niet gebruiken voor een Thunderbolt connectie met een MacBook o.i.d. Qua datasnelheid en laadsnelheid zal deze adapter echter voldoen aan de verwachtingen van het gros van de gebruikers. Overigens is het metaal neit blauwig zoals op de foto van de verpakking, maar meer zilverkleurig.

JTP 3-in-1 OTG Adapter (JTP-138)

Conclusie JTP 3-in-1 OTG Adapter

De JTP 3-in-1 OTG Adapter doet precies wat hij moet doen en is vooral een heel handige tool als je regelmatig gadgets met verschillende aansluitingen wilt opladen of aansluiten op jouw laptop. De pluggen zitten lekker stevig ingegoten in het ontwerp, dus we verwachten ook echt wel een lange levensduur met deze adapter. We kochten hem voor omgerekend €2 na onderhandelen. Hij had €3 moeten kosten in de winkel. Onderhandelen is altijd onderdeel van de cultuur hier in India. Overigens stond de maximale verkoopprijs niet op de verpakking vermeld, wat normaal wel een verplichting is in de regio waarin we zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.