Logo GadgetGear.nl
BYD Dolphin
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

BYD komt met eerste eigen autoschip naar Europa

Als je auto’s kunt bouwen, kun je misschien ook wel schepen bouwen. Of in ieder geval laten bouwen, gezien BYD’s eerste eigen autoschip zeker niet gemaakt is om op stroom te varen.

Het schip van BYD is gebouwd en wordt gemanaged door het eveneens Chinese Zodiac Maritime Ltd. En is ontwikkeld specifiek om elektrische auto’s op een veilige manier te vervoeren. Hier in Nederland weten we sinds vorig jaar immers hoe verwoestend een EV brand voor een schip kan zijn en alle milieuproblemen die daarbij komen kijken.

Het schip heeft de naam BYD Explorer No.1 gekregen, wat laat zien dat BYD zeker niet van plan is om te stoppen bij het bouwen van 1 eigen schip. We verwachten een complete vloot daar dit schip nog steeds ‘slechts’ 7.000 wagens kwijt kan. Die capaciteit kan het merk momenteel met gemak kwijt in Europa, terwijl het momenteel ook hard werkt om voet aan wal te krijgen in de VS. In 2023 verkocht BYD ruim 3 miljoen wagens, waarvan 62% in thuisland China.

Voor nu is het schip op weg naar de Chinese productiehoofdstad Shenzhen voor de laatste lading, waarna de kolos richting Europa zal varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.