Logo GadgetGear.nl
Apple Watch Ultra 2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Verkoopverbod Apple Watches in VS tijdelijk opgeschort

Het is voor consumenten in de VS weer even mogelijk om de nieuwe Apple Watch te kopen. Het gaat om de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2 die eerder vanwege een patentverschil uit de schappen gehaald moesten worden.

Apple heeft beroep aangetekend tegen de zaak die Masimo heeft aangespannen op basis van de manier waarop Apple de bloedzuurstofwaarden meet met haar smartwatch. De CEO van Masimo is daar niet mals over. In de media vertelt hij uitgebreid hoeveel sessies er vooraf al met Apple zijn geweest over deze technologie en hoe Apple personeel bij Masimo weggekaapt zou hebben. Op 10 januari volgt er een uitspraak over voortzetting van het verkoopverbod. Tot die tijd mag Apple blijven verkopen. Bovendien heeft Apple al een aangepast ontwerp ter goedkeuring liggen, wat laat zien dat Masimo toch redelijk succesvol is in het beschermen van haar intellectueel eigendom tegenover het veel grotere techbedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.