Grote spamcampagne rondom een iPhone 11 van Amazon

Je hebt een pakket dat wordt vastgehouden. Je moet even de aflevering plannen en daarbij de verzendkosten van €2 betalen om een iPhone 11 van Amazon te ontvangen. Deze spamcampagne teistert momenteel menig mailbox.

“U heeft (1) pakket dat wordt vastgehouden bij het distributiecentrum. Gebruik uw barcode om uw postpakket te volgen en te ontvangen.”

Ook op de redactie hebben we deze spam inmiddels van 13 verschillende afzenders ontvangen. Dit zijn domeinen die zijn gekaapt of geregistreerd enkele voor deze spam campagne. Het doel lijkt om op grote schaal betalingen van €2 binnen te halen.

Spam campagne Amazon

Amazon zou nooit een dergelijke link verzenden. Bovendien mag je verwachten dat een link met een barcode om een postpakket te volgen, vanuit PostNL, DHL of andere verzender komt. Alle bedrijven zouden bovendien vanaf een eigen e-mail adres met je communiceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram