Logo GadgetGear.nl
HMV Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Muziekwinkel HMV komt naar België en Nederland

Nu het Amsterdamse FAME in MediaMarkt Amsterdam lijkt te zijn verdwenen en Free Record Shop niet meer is dan een tasje bij boekenvoordeel, lijkt het Canadese Sunrise Records van plan het Britse HMV naar Nederland te brengen.

Hoewel HMV lang, lang geleden al te vinden was op plekken als CentrO in Düsseldorf, was de organisatie lang afwezig buiten het Verenigd Koninkrijk. Sinds het iconische Britse merk in 2018 in handen is gevallen van Sunrise Records, heeft het bedrijf aan een strategie voor Europa gewerkt, waarbij de eerste vestiging in Wijnegem, België inmiddels een feit is.

Voor België zijn nog vijf winkels gepland en komend jaar opent de eerste binnen onze landsgrenzen. Het plan is om 5 tot 6 jaar tijd in totaal 125 vestigingen in Europa te openen aldus Entertainment Business.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.