Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Game Mania verder zonder FRS

In de afgelopen jaren veroverden de gamestores van Game Mania vanuit het zuiden ons land. Game Mania werd al vroeg overgenomen door de Free Record Shop en wist daardoor snel uit te bereiden. Met het faillissement van FRS, werd de toekomst van de gamestores onzeker.

Om het voortbestaan van Game Mania veilig te stellen, worden de winkels losgetrokken van de Free Record Shop en komen ze onder leiding te staan van oud-eigenaren Peter Bergmans, Benny Cockx en Etienne Delrue.

In België kunnen hierdoor alle 39 filialen open blijven en ook in Nederland blijft het grootste deel open. Slechts 13 van de 64 winkels zullen de deuren sluiten.

Ook voor de Free Record Shop is een doorstart mogelijk geworden. Investeerder ProCures neemt tussen de 30 en 40 filialen van de FRS over. De overige, ruim 100 winkels, zullen de deuren sluiten. Ook de 70 filialen van FRS in België worden door ProCures overgenomen.

ProCures nam eerder al het failliete Selexyz over en voegde deze samen met boekhandel De Slegte, waar het al eigenaar van was. Bij die overname werden ook winkels gesloten, maar konden 400 werknemers aan het werk blijven. Bij FRS werken 755 mensen. Hoeveel er in dienst kunnen blijven is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.