Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Verslag: Eerste Free Record Shop Live

Afgelopen donderdag organiseerde de Free Record Shop de eerste Nederlandse showcase. Dit in navolging van België, waar de showcases van de Free Record Shop al een enorm succes zijn. Het was aan Alain Clark om de aftrap te doen in het Edense CineMec en natuurlijk waren wij erbij.

Al vroeg verzamelden de 700 fans met een kaartje zich voor de CineMec waar de FRS een zaal met een capaciteit van 1.200 man had afgehuurd waardoor er voldoende ruimte was. In de aanloop tot de showcase konden de aanwezigen genieten van de muziek van Stevie Wonder in een concertregistratie die werd geprojecteerd.

21:10 was het zover. Hans Breukhoven kwam zelf op het podium om de avond te openen. Alain Clark ontving daarbij meteen een platina plaat voor de verkoop van meer dan 75.000 albums.

Natuurlijk liet Alain veel werk van zijn nieuwe album horen, maar dat niet alleen. Ook de bekende songs van het voorgaande album werden in de intieme setting gespeeld. Daarbij liet hij ook echt zien een entertainer te zijn.

Aan het einde was er nog een signeersessie waar honderden fans voor aansloten. The finishing Touch zullen we maar zeggen.

Terugkijkend op deze eerste showcase kan ik zeggen dat ik het een erg plezierige manier vond om kennis te maken met een artiest. De keuze voor Ede was qua bereikbaarheid ideaal (het duurde immers maar een uurtje) en ook de opvulling van de avond in de aanloop naar het concert was ook in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.