Logo GadgetGear.nl
LG Robot
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG komt met bijzondere AI robot naar de CES

Sony’s Aibo robothond was lange tijd legendarisch als robot waar je niet direct iets aan hebt, maar wel heel gelukkig van kan worden. LG hoopt met haar schattige AI robot hetzelfde voor elkaar te krijgen.

De robot van LG zet haar AI in om de stemming in huis te kunnen achterhalen en zo mensen op te vrolijken wanneer die kans zich voordoet. Verder is het vooral een rijdende smarthub die gebruik maakt van twee zelfbalancerende wielen. Wanneer je niet thuis bent, kan de robot patrouilleren om jouw huis te beveiligen. Daarbij herkent de robot problemen zoals een open raam of deur. Sony’s Aibo kan ook het huis bewaken, maar beschikt nog niet over dit soort intelligente beeldverwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.