Sony’s nieuwe Aibo kan het huis bewaken

Sony Aibo Robothond

Met de nieuwe Aibo speelt Sony niet alleen in op de liefhebbers van de eerste Aibo die vele jaren geleden op de markt kwam. Het nieuwe robothondje is namelijk een heel stuk slimmer dan het oude model.

De eerste Aibo verscheen nog ver voor WiFi gemeengoed was, laat staan de term ‘smart home’ in de mond werd genomen. De nieuwe Aibo komt op een moment waarop Smart Home technologie heel normaal is. Net als beeldanalyse. Zo kun je de nieuwe Aibo instellen om het huis te bewaken. De camera’s van de robothond kunnen nu gezichten herkennen waardoor de hond alarm kan slaan in geval van een inbraak. Ook kan deze optie gebruikt worden om bekende mensen op een speciale manier te begroeten. De camera op de rug van de Aibo zorgt er nu bovendien voor dat de Aibo het huis in kaart kan brengen en steeds beter leert kennen. Hij moet zich steeds meer als een gewone hond gaan gedragen.

Vooralsnog verkoopt Sony de nieuwe Aibo alleen in de VS en thuisland Japan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.