Sony’s nieuwe Aibo kan het huis bewaken

Met de nieuwe Aibo speelt Sony niet alleen in op de liefhebbers van de eerste Aibo die vele jaren geleden op de markt kwam. Het nieuwe robothondje is namelijk een heel stuk slimmer dan het oude model.

De eerste Aibo verscheen nog ver voor WiFi gemeengoed was, laat staan de term ‘smart home’ in de mond werd genomen. De nieuwe Aibo komt op een moment waarop Smart Home technologie heel normaal is. Net als beeldanalyse. Zo kun je de nieuwe Aibo instellen om het huis te bewaken. De camera’s van de robothond kunnen nu gezichten herkennen waardoor de hond alarm kan slaan in geval van een inbraak. Ook kan deze optie gebruikt worden om bekende mensen op een speciale manier te begroeten. De camera op de rug van de Aibo zorgt er nu bovendien voor dat de Aibo het huis in kaart kan brengen en steeds beter leert kennen. Hij moet zich steeds meer als een gewone hond gaan gedragen.

Vooralsnog verkoopt Sony de nieuwe Aibo alleen in de VS en thuisland Japan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram