Logo GadgetGear.nl
Sony Xperia 1 Mark III
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Bloomberg: Microsoft werkt aan alternatieve app store voor smartphones

Nu Apple op niet al te lange termijn sideloading van apps moet toestaan in Europa, en Google dit al een tijdje doet, heeft Microsoft plannen om op korte termijn met een eigen gamestore voor smartphones en andere platformen te komen.

Dit liet Phil Spencer van Microsoft weten tijdens een evenement in Zuid-Amerika. Hij is in Brazilië, wat de op een na grootste markt is voor PC Game Pass. De dienst waarmee je onbeperkt alle games van Microsoft’s studios kunt downloaden en spelen. Vergelijkbaar met Game Pass voor Xbox. De kans is groot dat Microsoft ook met Game Pass voor smartphones zal komen.

Ondertussen gaan ook de geruchten dat Microsoft haar Game Pass ook naar Playstation en Switch wil brengen. Op die platformen zijn al veel games van Microsoft studios te vinden. Hoewel Sony in beginsel negatief tegenover het EA Play abonnement stond, heeft Sony jaren na Xbox het toch mogelijk gemaakt voor EA om het EA Play abonnement op de PlayStation aan te bieden. En ook uitgever Ubisoft maakte daarvan gebruik voor haar Ubisoft+ abonnement. De kans is de klein dat Sony in staat is om een PlayStation Game Pass buiten de deur te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.