Logo GadgetGear.nl
Ajax speler zonder naam
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ajax vandaag in actie tegen online haat

Over hun voetbalprestaties kun je twijfelen, maar inmiddels laat Ajax zien wel een voortreffelijk marketingteam te hebben dat op fantastische manier online haters vol onder de aandacht brengt.

Zowel de heren als de veel succesvollere dames staan vandaag namelijk met een heel bijzonder shirt op het veld. Op de rug staan niet de namen, maar drie witte stippen. Die symboliseren in liggende vorm de doorgaans staande drie puntjes waarmee je haatdragende reacties op sociale media kunt melden. Haat reacties waarvan spelers en speelsters van Ajax er 1.500 per maand ontvangen.

Zoals Ajax zelf al aangeeft, zijn haatberichten en zelfs bedreigingen een steeds groter probleem. Onderzoek wijst ook uit dat 82% van de Nederlanders zich ook echt stoort aan de haatreacties van anderen. Het lijkt er dan ook op dat die reacties uit een kleine hoek van onze mooie samenleving komen. Met de hashtag hoopt Ajax de discussie te starten. Ongeacht van welke voetbalclub je fan bent, hier kun je het alleen maar mee eens zijn.

2 reacties

  1. Ze komen niet uit een kleine hoek van de samenleving. Het is simpelweg zo dat mensen hun eigen reacties nooit zien als haat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.