Logo GadgetGear.nl
Logo Sprinter
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Sportketen Sprinter heeft last van ransomware

De Spaanse (web)winkels van Sprinter stormen ons land binnen, maar zijn nu slachtoffer geworden van een ransomware aanval. Daarbij hebben hackers mogelijk veel klantgegevens verworven.

De winkelketen, die we voorheen kenden als Perry Sport en Aktiesport, geeft aan dat klantnummers, namen, wachtwoorden, adressen, geboortedata en zelfs belastingnummers zijn gelekt. Waarbij het de vraag is wat de juridische grondslag is op basis waarvan de winkelketen gegevens als geboortedata en belastingnummers van consumenten verzamelt. Vamos!

Update 2-12-2023 met de gestolen gegevens van Sprinter kunnen criminelen op kosten van de Sprinter klanten weer bestellingen plaatsen bij Zalando, aldus Radar. Immers hebben ze adressen en geboortedata, wat afdoende is om bij het Duitse Zalando bestellingen te plaatsen op basis van uitgesteld betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.