Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Navee S65C electrische step; beetje legaal en erg leuk

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Navee S65C met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stijlvol, duurzaam ontwerp
  • Comfortabele, stabiele rit
  • Ruim dek voor alle maten
  • Krachtige, geïntegreerde remmen
  • Grote actieradius op één lading

THE BAD

  • Niet toegestaan op openbare weg
  • Geen mechanische achterrem als back-up
  • Snelheidsvermindering bij zwaardere berijders

Alles wat elektrisch is als transportmiddel moet aan allerlei eisen voldoen. De wetgever kan het allemaal niet bijbenen. Zo mochten we overal elektrische huursteppen berijden, maar aanschaffen en erop rijden is uit den boze. Voorlopig althans. Wij mochten de Navee S65C testen. Wat een leuk ding, en balen van die wetten.

Eerste indruk

Op het plaatje leek het een handige elektrische step die je in elkaar klapt en zo meeneemt. Dan ook nog eens met indrukwekkende specificaties. Dat had een waarschuwing moeten zijn. Een grote accu met een groot bereik, een verend voorwiel, een groot display en flinke snelheid. Die specificaties vereisen natuurlijk geen speelgoedstep. Dat is dan ook niet wat de Navee S65C is. Het is een step die zo van een verhuurbedrijf had kunnen zijn. Groot, zwaar, degelijk en gemaakt om lang mee te gaan. Duidelijk geen wegwerpproduct. Wellicht dat hij zo lang meegaat dat hij zelfs een wetswijziging nog meemaakt om er wel de weg mee op te mogen. Deze elektrische step mag namelijk niet op de openbare weg in Nederland. Maar wel op privéterreinen zoals campings, bouwplaatsen, beurzen, etc., mits natuurlijk de eigenaar van het terrein akkoord is.

Design

De Navee S65C elektrische step ziet er ronduit geweldig uit. Hij zit in een grote zware doos, en alle onderdelen steek je zo in elkaar. Met het meegeleverde sleuteltje kan je het stuur vergrendelen. Deze elektrische step is duidelijk het neusje van de zalm. Het ontwerp, de constructie, de materialen, de afwerking en prestaties zijn een ijkpunt voor andere merken.

Een opvallend kenmerk van de Navee S65C is het ruime dek, dat voldoende ruimte biedt voor bestuurders om comfortabel op te staan. Het dek verbetert de stabiliteit en het comfort en is geschikt voor volwassenen van alle soorten en maten. Navee zelf vindt dat de step lichtgewicht is door trots te spreken over de hoogwaardige aluminiumlegering. Wij moeten er niet aan denken dat hij van ander materiaal gemaakt zou zijn, want dan is hij echt niet meer te tillen.

Rijden maar

De Navee S65C heeft een volledig geveerde ophanging, wat in combinatie met de brede 10-inch wielen zorgt voor een comfortabele en gecontroleerde rit op verschillende terreinen. De step kan oneffen oppervlakken gemakkelijk aan, en wegrijden is echt een leuke ervaring. Je moet hem wel even aanzetten, en vervolgens doet het gashendeltje de rest. Je zoeft echt zo weg, en volgens de kilometerteller rijden we ruim 25 km/u. Overigens bij wat zwaardere volwassenen is die ervaring iets minder en komt de step wat langzamer op gang, met een maximale snelheid van ongeveer 22 km/u. Dan betreft het wel een berijder van meer dan 100 kg. Als 92 kg wegende rijder zoefde ik over de oefenterreinen en door de parken. Formeel kan de Navee S65C rijders tot 120 kilogram ondersteunen, maar feitelijk is tot 100 kg toch wel de grens.

Elektronica

De Navee S65C is voorzien van een krachtige motor van 450 watt, die 900 watt kan bereiken wanneer dat nodig is. De achtergeplaatste motor verbetert de tractie, vooral op steile hellingen, waardoor hij geschikt is voor uitdagende terreinen. De geïntegreerde magnetische rem zorgt voor precieze en betrouwbare remkracht, wat bijdraagt aan de veiligheid van de rijder, zelfs op afdalende hellingen. Liever hadden we ook een mechanische rem gezien als extra. Nu moet je volledig op de elektronica vertrouwen. De Navee S65C is uitgerust met een royale batterij van 15Ah, met een uitgebreid bereik van maximaal 65 kilometer op één lading. Het behoudt consistente kracht en snelheid gedurende de gehele levenscyclus van de batterij, ideaal voor dagelijks gebruik. Indien het toegestaan zou zijn, was de step prima voor ritjes naar de stad, school of werk te gebruiken. De app is overigens een prima toevoeging en geeft statistieken weer. Voor de ingebruikname is de app noodzakelijk. Voor het rijden niet.

Conclusie

De Navee S65C elektrische scooter combineert design met hoogwaardige bouwkwaliteit. Deze elektrische step is duidelijk een premium product. Door de wielophanging en de goede banden met het grote dek heb je een comfortabele en stabiele rijervaring. Je kan met gemak even een stukje van de gebaande paden afwijken. Enorm veel plezier, helaas (vooralsnog) beperkt door wetgeving. Inmiddels mag stepondersteuning wel op de openbare weg. Wie weet kan Navee de firmware aanpassen en dit mogelijk maken. Dat maakt de Navee S65C een aanrader. Nu is hij perfect om even op een werf, privéterrein of bouwplaats van A naar B te gaan.

NAVEE S65C Elektrische Step voor Volwassenen - Elektrische Scooter met 10'' Luchtbanden - Motorvermogen E Step van 800W - Bereik tot 65km aan Snelheid van 25km/u - Innovatief Gedraaid Stuur kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.