Logo GadgetGear.nl
Dyson Pet Grooming Kit
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Dyson Pet Grooming Kit

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Dyson Pet Grooming Kit met 4 sterren.

THE GOOD

  • Fijne borstel
  • Voor middelgrote en grote honden

THE BAD

  • Vooral fijn met de V12 en Gen5 machines van Dyson

Sinds enkele maanden hebben we een kantoorhond op de redactie. En kantoorhondharen op onze toetsenborden, in onze printers etc etc. Super irritant, maar Dyson is heel goed in haarstyling. Niet alleen voor de mens, maar voor de hond hebben ze zowaar de Pet Grooming Kit. Tijd voor ons om aan de slag te gaan.

Formaat van de hond

Wie weleens een kam voor hondenhaar heeft gekocht, heeft ontdekt dat er heel wat te kiezen valt. Het idee is vergelijkbaar, maar er zijn toch verschillen voor kleine honden, middelgrote honden en grote honden. Bovendien proberen ze allemaal handig te zijn als het gaat om de mogelijkheid om snel en gemakkelijk haren uit de borstel te halen.

Wanneer je de Pet Grooming Kit in huis haalt, is het goed om te weten dat het toch best een fors apparaat is. Hij is dan ook gemaakt voor middelgrote tot grote honden. Onze kantoorhond Mikey past precies in de categorie middelgrote honden.

Unboxing

In de doos van de Dyson Pet Grooming Kit vinden we de speciale borstel, een flexibele stofzuigerslang en een verloopstuk van het oude accessoiresysteem van de DC generatie draadloze stofzuigers naar de moderne rode aansluitingen van de V-Series en Gen5. Je zou deze kit dus op vrijwel elke Dyson moeten kunnen gebruiken en dit laat ook zien dat het product al een flink aantal jaar met succes meegaat in het Dyson assortiment. Tenslotte krijg je nog een handleiding waarin alles staat dat je eigenlijk al wel kunt raden.

Dyson Pet Grooming Kit Uitgepakt

Design

De flexibele slang is letterlijk een flexibele stofzuigerslang voor de stofzuigers van het merk. Wanneer je deze uittrekt, kun je flink wat lengte maken. Vrijwel moeiteloos duw je hem ook weer terug in elkaar om ruimte te besparen. Handig en gemakkelijk!

Dyson Pet Grooming Kit Borstelkop

De borstelkop is redelijk fors. Dyson moest ruimte maken voor zowel de metalen kammetjes als voor de luchtstroom om haren op te zuigen. Dit maakt waarschijnlijk ook dat deze combinatie echt niet gemaakt is voor kleine honden.

Dyson Pet Grooming Kit Bostelkop Schoon

Gebruik

Qua gebruik is het echt nog een avontuur voor onze kantoorhond. Die heeft altijd al een gezonde hekel aan de stofzuiger, net als het gros van de mensen die hier zitten. Bovendien is het zo dat met de oudere stofzuigers, je deze steeds weer opnieuw even aan moet zetten wanneer de borstel vol zit om alle haren te verwijderen. Daar schrikt het beestje van.

Handiger is de combinatie met de Dyson V12 Compact series en de Gen5. Die hebben een vaste knop die de stofzuiger aan houdt. Wanneer je dit op de laagste stand doet, maakt de stofzuiger redelijk weinig geluid en heeft de hond er duidelijk minder moeite mee. Bovendien is dit ook een stuk prettiger werken als ik heel eerlijk ben.

Conclusie Dyson Pet Grooming Kit

Het idee achter de Dyson Pet Grooming Kit is echt heerlijk. Toch merken we dat we het grootste gebruikscomfort ervaren met een snoerloze stofzuiger van Dyson met een powerknop die de machine aan houdt. Met andere machines is het, in ieder geval bij onze hond, best een uitdaging. Ik kan me voorstellen dat als jouw hond niet schrikt van stofzuigers, dat je met andere Dyson modellen ook echt prima uit de voeten kunt.

Dyson Pet Grooming Kit kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.