Logo GadgetGear.nl
Motorola Defy Satellite Link
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Qualcomm stopt met eigen satelliet communicatiedienst

Ook grote merken lanceren weleens iets dat het gewoon net niet is geworden. De afgelopen twee jaar zien we verschillende merken als Motorola (met MediaTek en de Bullitt Group) en Apple met telefoons komen die direct over satellieten kunnen communiceren. Hoewel dit had gekund over Qualcomm’s Qualcomm Satellite, blijkt dat de merken liever zelf iets opzetten dan voor de chipbakker te gaan.

Qualcomm Satellite was een dienst die de chipmaker heeft opgezet met satellietnetwerk iridium. Dat netwerk bleek vervolgens zeer teleurgesteld omdat de technologie niet echt goed werd opgepakt in de markt, zo is te lezen in het persbericht. Daarom hebben de twee nu besloten per 3 december het netwerk offline te halen. Nog geen jaar na lancering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.