Logo GadgetGear.nl
Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Qualcomm presenteert belangrijke midragne chipset

Qualcomm heeft de nieuwste generatie chipset voor midrange smartphones gepresenteerd. Het gaat om de Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3.

De nieuwe chipset draait op een maximale snelheid van zo’n 2,6GHz. Deze snelste core krijgt ondersteuning van drie 2.4GHz en vier 1,8GHz cores. Die laatste zijn vooral heel energiezuinig. Gamers krijgen een Adreno GPU die prima in staat moet zijn om de meest gespeelde 3D games te renderen. De chipset moet 15% beter presteren als haar voorganger. De GPU moet gamers zelfs 50% betere prestaties leveren.

Er is volop gedacht aan het ondersteunen van AI. Daarom plaatst Qualcomm haar nieuwe Hexagon NPU met INIT4 ondersteuning.  Deze brengt direct ook veel AI mogelijkheden met zich mee voor de cameramodule.

Zowel Honor als Vivo zouden op korte termijn met smartphones komen met deze nieuwe chipset. Daarvan zullen die van Honor mogelijk ook hier in Nederland verkocht worden. Vivo verscheen in 2022 in de Nederlandse markt, maar trok zich in dat jaar ook alweer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.