Logo GadgetGear.nl
Windows App
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft lanceert Windows app voor iOS, macOS en meer

Om Windows te draaien op een macOS of iPad, had je tot nu toe een programma nodig dat een virtual machine kon draaien of een oplossing waarmee Windows op een cloudserver zou moeten worden geplaatst. Met de Windows App biedt Microsoft nu een nieuwe manier om Windows te ervaren op jouw Mac of iDevice.

Wanneer je de Windows App gebruikt, draait Windows voor een groot deel in de cloud. Je kunt vanuit die Windows cloud jouw Windows programma’s draaien. Dit zijn voor nu ook echt nog vooral Microsoft’s eigen programma’s die het al als browserversie beschikbaar had. Ook kan de app gebruik maken van alle hardware aan jou non-Windows machine. Denk aan aangesloten headsets en webcams.

Wil je Windows App wilt uitproberen, moet je als Apple gebruiker eerst lid worden van Testflight van Apple en een zakelijke 365 account hebben. Bovendien worden per dag maar een beperkt aantal nieuwe gebruikers toegelaten. Geen zin in dat gezeur? Dan moet je wachten tot de app formeel uitkomt en die datum heeft Microsoft nog niet bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.