Logo GadgetGear.nl
WordPress en Tumblr. logo's
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Investeringen in blognetwerk Tumblr schalen af

Vier jaar geleden kocht WordPress.com eigenaar Automattic geheel onverwacht de enorme microbloggingdienst Tumblr van netwerkprovider Verizon. Tumbler was toen al zwaar verlieslatend en had te kampen met dalende populariteit.

De overname door de WordPress eigenaar was erg interessant omdat Tumblr direct concurreerde met WordPress.com. Tumblr was echter een veel laagdrempeliger platform, want toch een duidelijk verschil in gebruikers had kunnen betekenen.

Na vier jaar en vele miljoenen dollars van Automattic, geeft het bedrijf nu toe dat Tumblr niet het succes is geworden dat werd verwacht. Het bedrijf schaalt de activiteiten dan ook zo ver mogelijk af. Het doel lijkt om het platform in leven te houden, maar niet heel veel meer dan dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.