Logo GadgetGear.nl
FIAT Topolino met Disney's Mickey Mouse erop
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Fiat Topolino krijgt vijf exclusieve Disney modellen

Topolino is hoe Italianen het iconische Disney karakter Mickey Mouse noemen. Het is ook de bijnaam die de FIAT 500 ooit van het volk kreeg. Niet al te lang geleden debuteerde de naam FIAT Topolino formeel met de uiterst compacte elektrische stadsauto van het merk. Reden voor Disney en Fiat om samen te werken.

Die samenwerking resulteert in een gelimiteerde oplage van vijf FIAT Topolino’s die een eigentijds Mickey Mouse design meekrijgen. Het model bovenaan dit artikel is vormgegeven door de Italiaanse Disney-tekenaar Giorgio Cavazzano. De overige vier zijn vormgegeven door designers van FIAT zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.