Fiat, de moeder van het Amerikaanse Chrysler, heeft een belangrijke deal op het gebied van zelfrijdende auto’s binnengesleept. Dochter Chrysler mag 100 aangepaste versies van de Chrysler Pacifica Hybrid.

De hybride auto’s worden voorzien van een speciale boordcomputer van Waymo, een dochterbedrijf van Alphabet, waar Google ook onder valt. De auto’s worden ook gevuld met sensoren om goed te kunnen meten wat er om de auto heen gebeurt. Het is de bedoeling dat de Waymo auto’s volgend jaar daadwerkelijk de straat op gaan.

Het is nog niet de bedoeling dat de auto’s echt voor dagelijks verkeer worden ingezet. Het blijft voor nu vooral een testfase waarin de auto’s verkeren. Ook is de kans aanwezig dat Waymo nog andere auto’s aan zal schaffen om te kijken of het ook mogelijk is de technologie in andere merken/modellen te integreren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.