Logo GadgetGear.nl
Smart #1 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Smart komt met goedkopere #1 Pro

Een Chinees-Duitse Smart kopen voor minder. Kort na de lancering van de is het al tijd voor het merk om met een goedkoper instapmodel te komen. De Pro klinkt heel erg next level, maar haalt haar lagere prijskaartje vooral uit een kleinere 48kWh batterij.

Met deze kleinere batterij komt het model onder de Smart Pro+ te hangen en krijgt een prijskaartje van €37.395 mee. Het goedkope model moet dit voorjaar bij ons te kopoe zijn terwijl onze Oosterburen dit najaar de goedkopere EV al kunnen aanschaffen. Ondanks de kleinere batterij, levert de Smart Pro toch een piekvermogen van 200 kW/272 pk. Verder is het vooral een luxe uitgeruste bolide die lanceert terwijl de EU een onderzoek doet naar staatssteun vanuit China bij de verkoop van EV’s in Europa. Onze markt wordt immers overspoelt met goedkopere Chinese EV’s, waar ook dit aanbod van Smart deel van uitmaakt. De Smart wordt gebouwd op basis van het SEA platform van het Chinese Geely dat ook eigenaar is van Volvo, Polestar, Lotus, Levc en Zeekr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.