Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Rolfstone Airbalance XL

Rolfstone is inmiddels een gevestigde naam in de wereld van Geluid. Met hun In/Over ear producten leggen ze het vuur aan de schenen van menig groot audio merk. Maar inmiddels hebben de Nederlandse oprichters (Joris, Jos en Alfred) óók op het gebied van luchtreinigers al hun sporen verdient! Met de Rolfstone Air Balance sloegen ze een nieuwe weg in met hun productlijn. En met succes, want we hebben de Air Balance zelf mogen testen, én zeer goed bevonden. De online reviews zijn stuk voor stuk lovend, enkele opmerking over de Air Balance, is dat de ruimte niet al te groot mag zijn welke hij goed kan reinigen. Daar heeft Rolfstone goed op in gespeeld door met de Air Balance XL te komen. Of de XL nét zo goed is als zijn kleinere broertje? Je leest het hier!

 

Unboxing

Het unboxen van Rolfstone producten is altijd een feestje. Waarom? Nou omdat wanneer je de doos opent direct ziet wat je moet doen om het product gelijk in gebruik te nemen. Erg fijn en duidelijk omschreven en je kan niks verkeerd doen. We nemen de Air Balance uit de doos en keren hem om zodat we de onderkant kunnen open maken en het filter kunnen ontdoen van verpakkingsmateriaal. Dan kunnen we het filter terug plaatsen, en kan de stekker al in het stopcontact.

Omdat ik al 2 kleinere Airbalanceseseses heb 😉 is het mij al snel duidelijk hoe de bediening werkt, maar de symbolen die de verschillende functies kenmerken zijn zeer duidelijk en logisch weergegeven zodat iedereen eigenlijk wel makkelijk de diverse standen en instellingen kan doorlopen. Mochten en toch nog onduidelijkheden zijn is er een handleiding mee geleverd. Top dus!

Specificaties

 • Hoogte 52 cm
 • Doorsnede 27cm
 • Gewicht: 6,5kg
 • Stroom: AC 220-240V~ 50-60Hz
 • Vermogen: 5W (slaapstand) – 39W (Turbo)
 • Standby kracht: <0.8W
 • CADR: 400m3/h
 • Effectieve ruimte: +/- 50m2
 • Geluid: 30dB (slaapstand) – 55dB (Turbo)

 

Stroomverbruik

Filter

De Lucht wordt gefilterd met een 3-traps HEPA filter. Met dit hoge kwaliteit filter wordt 99,97% van de schadelijke onzuiverheden uit de lucht gefilterd.

 1. Pre-filter: houdt de grove vervuiling tegen.
 2. HEPA 13 filter: haalt de schadelijke deeltjes uit de lucht.
 3. Actief koolstoffilter: verwijdert o.a. nare geurtjes

Conclusie

Dan zijn we alweer bij de conclusie aanbeland, en ja ik vind dit zeer goed product! Goed voor je gezondheid, niet duur in gebruik, en zeer gemakkelijk te bedienen. Dit gecombineerd met een strak design wat in iedere kamer past, maakt het een top product. Ja de aanschafprijs van 250,- is stevig te noemen, echter is hij zoals gezegd niet duur in gebruik, en geeft dán een hoge waarde naar geld verhouding. Door het gebruik van de Air Balance XL hebben we hier geen kriebelhoestende kids meer, en ik kijk nu al uit naar het voorjaar met de pollen in de lucht. Wat dat kan hier écht een ramp zijn met niesaanvallen waar je moedeloos van wordt. Die zijn 100 % verleden tijd dat kan ik je garanderen!

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

 1. Tsjah,
  Maar met vervangfilters die €48 kosten, word het alsnog voor velen helaas een onbetaalbaar apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.