Logo GadgetGear.nl
JLAB Epic Toetsenbord
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review Jlab Epic Draadloos toetsenbord

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de JLAB Epic Toetsenbord met 4 sterren.

THE GOOD

 • Mooi design
 • Verlichte toetsen
 • Geschikt voor mac, android en windows
 • Relatief goedkoop

THE BAD

 • Soms moet je toetsen wat harder indrukken

Review van het JLab Epic Draadloos Toetsenbord

Het JLab Epic draadloze toetsenbord is een innovatief toetsenbord dat zowel stijl als functionaliteit biedt voor gebruikers die op zoek zijn naar een modern draadloos toetsenbord. Met zijn slanke ontwerp, draadloze connectiviteit en handige functies heeft dit toetsenbord veel te bieden. 

Design en kwaliteit

Het JLab Epic draadloze toetsenbord heeft een eigentijds en stijlvol ontwerp dat opvalt. Het is slank en dun, wat het gemakkelijk maakt om overal mee naartoe te nemen. De behuizing is gemaakt van hoogwaardig plastic met een matte grijs metallic afwerking die niet misstaat in een moderne workspace set-up. Wat dit toetsenbord net dat beetje extra geeft zijn de verlichte toetsen (waarvan je ook nog eens de intensiteit kunt regelen) waar dit toetsenbord standaard mee is uitgerust. Nu is een toetsenbord met verlichte toetsen op zich niet uniek, maar bij een toetsenbord in deze prijsklasse zul je zelden tegenkomen. 

JLAB Epic Toetsenbord
JLAB Epic Toetsenbord

Verbinden met meerdere apparaten

Een van de handige kenmerken van het JLab Epic draadloze toetsenbord is het vermogen om verbinding te maken met meerdere apparaten. Dit maakt het gemakkelijk om naadloos te schakelen tussen maximaal drie verschillende apparaten zonder dat je het toetsenbord steeds opnieuw hoeft te koppelen. Handig dus als je met meerdere apparaten tegelijk werkt. 

Profielen en Hotkeys

Hotkeys, ook wel sneltoetsen genoemd, zijn combinaties van toetsen op een toetsenbord die worden gebruikt om snel bepaalde acties uit te voeren zonder dat je een muis of touchpad hoeft te gebruiken. Het JLab Epic draadloze toetsenbord biedt een reeks hotkeys die handig kunnen zijn voor verschillende taken. Het JLab Epic draadloze toetsenbord is daarnaast uitgerust met drie knoppen waarmee direct kan switchen tussen drie profielen. Hiermee kun je snel en eenvoudig schakelen tussen verschillende toetsenbordinstellingen of functie sets, afhankelijk van je behoeften. Daarnaast is het toetsenbord geschikt voor zowel Mac, Windows als Android. Handig want op deze manier kun je maximaal gebruik maken van de slimmem functies waar dit toetsenbord mee is uitgerust.

JLAB Epic Toetsenbord
JLAB Epic Toetsenbord

Soft key touch

“Soft key touch” verwijst naar het kenmerk van toetsen op een toetsenbord dat een zachte en responsieve aanraking biedt wanneer je de toetsen indrukt. Toetsen met een “soft key touch” hebben over het algemeen een lichte en soepele aanslag, wat betekent dat je niet veel kracht hoeft uit te oefenen om een toets in te drukken, en ze bieden vaak een subtiele tactiele feedback of klik. Het JLab Epic draadloze toetsenbord is dus uitgerust met zo’n soft key toetsenbord.  Dit maakt dat het toetsenbord comfortabel aanvoelt en daarnaast redelijk stil is.

JLAB Epic Toetsenbord
JLAB Epic Toetsenbord

Smart Media Knop

Het Jlab epict toetsenbord is standaard uitgerust met een “smart media knop. Met deze slimme knop (het is eigenlijk meer een draaibare knop die ook clickable is) kun je eenvoudig het volume wijzigen, een nummer op pauze zetten (1x drukken) of door gaan naar een volgend nummer (2x drukken). Hierdoor heb je direct toegang tot je belangrijkste audio functies. Handig als je bijvoorbeeld veel Spotify luistert of het volume wil aanpassen tijdens een call.

JLAB Epic Toetsenbord
JLAB Epic Toetsenbord

Slimme toetsen

Maar er zijn nog meer handigheidjes te melden. Zo is er voor de mac gebruikers bijvoorbeeld een toets waarmee je met één druk op de knop een knipsel kunt maken (= printscreen van een deel van je scherm) heb je direct toegang tot al je programma’s door middel van de launchpad toets en zijn er aparte toetsen voor het pauzeren van muziek, het maken van een print screen of het aanpassen van de helderheid van je scherm.

Oplaadbaar

Het Jlab epict toetsenbord is voorzien van een 2000 mah sterke accu die goed is voor een standby tijd van 6 maanden bij normaal dagelijks gebruik. Maak je echter gebruik van de verlichte toetsen dan zal de standby tijd afnemen.

De prijs

En dan misschien wel het allermooiste van dit toetsenbord is de prijs want waar menig concurrent een vergelijkbaar toetsenbord aanbiedt vanaf € 100,- heb je al een JLab epic toetsenbord vanaf € 79,99.

Conclusie

Het JLab Epic draadloze toetsenbord is een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvol en functioneel draadloos toetsenbord. Met zijn slanke ontwerp, comfortabele toetsaanslag en draadloze connectiviteit biedt het een aangename typervaring. De compatibiliteit met zowel Windows als Mac maakt het veelzijdig voor verschillende gebruikers.

JLab Epic Toetsenbord kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

5 reacties

 1. Lijkt een mooi toetsenbord te zijn… Kennelijk heeft de zon je foto’s flink beperkt. Misschien dat je de zon zijn ruimte had moeten geven en je camera/telefoon het licht laten compenseren? Of zet het apparaat gewoon ergens buiten neer, heb je natuurlijk ligt waarmee je de beste ‘eerlijke’ foto’s maakt…

  Het doet mij denken aan een combinatie tussen de MX Keys en de Rappoo 9000-serie.

  1. Als de foto’s klikbaar waren gemaakt, waren ze ook al beter te zien. Maar gewoon met de standaard Windows foto-tool kan je ook heel makkelijk de helderheid opschroeven.

 2. Ik heb dit setje bij bol.com gekocht, zeer over te spreken.
  Ik vind de toetsen juist zeer fijn en zacht aanvoelen.
  De muis voelt echt enorm ‘lekker’ aan.
  Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van de JLAB items.

 3. Hoi Xan en Pjotr,

  Dank voor jullie reactie. Ik snap wat jullie beide zeggen dus we hebben daarom twee extra foto’s toegevoegd. Het is overigens niet het meest makkelijke product om vast te leggen door de weerkaatsing van het licht maar hopenlijk geven de twee extra foto’s een nog beter beeld.

  1. Ik zie het, dank. Ik had ze natuurlijk ook wel opgezocht, maar toch is het fijn om het in de review te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.