Logo GadgetGear.nl
Lightyear 0
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Na Dyson stopt ook Lightyear met eigen EV

Eerder dit jaar ging de BV achter de eerste Lightyear zonneauto failliet. Deze week liet Lightyear weten ook de productie en ontwikkeling van de Lightyear 2 stop te zetten. Het bedrijf gaat haar focus compleet verleggen omdat het financieel niet haalbaar is om eigen bolides op de weg te zetten.

Ondanks dat het flinke vorderingen heeft gemaakt in de Lightyear 2, met als doel een auto op zonne-energie neer te zetten voor minder dan €40.000, stopt het hier voor het merk. Het merk gaat haar focus verleggen naar de productie van zonnedaken voor elektrische auto’s van andere merken. Iets dat Dyson zonder twijfel ook zal doen met alle technologie die daar bedacht is voor haar elektrische auto. Soms is het gemakkelijker geld verdienen door het wel te bedenken, maar niet zelf te maken. Overigens zoekt Lightyear ook nog investeerders voor het opstarten van de productie van die zonnedaken. Het plan is om 100.000 van deze zonnedaken per jaar te produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.