Logo GadgetGear.nl
HBO Max
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Max blokkeert rebranding HBO Max in Benelux

HBO Max is al een tijdje wereldwijd bezig haar merknaam om te gooien naar eenvoudigweg Max. Hier in Nederland liep de grote Amerikaan echter tegen een probleem aan. Omroep Max bezat al de rechten op de merknaam Max.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlander een grote Amerikaan dwars ligt op basis van merkrechten. De Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s wordt al jaren de toegang tot Europa ontzegt door een Nederlandse snackbarketen van 2 filialen dat nog altijd succesvol is in het verdedigen van haar merk.

In navolging van gesprekken tussen Omroep Max en Warner Bros./Discovery is overeengekomen dat HBO Max voor nu gewoon HBO Max zal blijven heten. Daarmee is het waarschijnlijk dat HBO Max de levenslange korting ook zal moeten blijven honoreren in de Benelux. Vele leden van de dienst die vroeg instapten, waren bang om de korting te verliezen. Bij een overgang naar MAX heeft de dienst namelijk de mogelijkheid om te zeggen dat de oude abonnementen stoppen en dat je een nieuw abonnement op MAX kunt nemen. Max omvat naast alle HBO Max content, ook alles van Discovery, dat nu ook nog een eigen dienst in de lucht houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.