Logo GadgetGear.nl
Xiaomi Watch 2 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi presenteert de Watch 2 Pro en de Smart Band 8

Hij was al vrijwel volledig geteats, maar nu bestaat hij echt. De Xiaomi Watch 2 pro. Het eerste slimme horloge van Xiaomi dat draait op Watch OS van Google. Daarmee krijgen dragers onder anderen toegang tot Google Wallet op hun Xiaomi smartwatch.

Xiaomi Watch 2 Pro

De Xiaomi Watch 2 Pro is gebouwd op de Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 chipset voor smartwatches. Afhankelijk van de uitvoering, kan het horloge ook zonder smartphone in de buurt online door een eigen LTE-verbinding.

Om sporten beter vast te kunnen leggen, beschikt het horloge over dual-band GNSS. Hiermee kan het twee gps-signalen tegelijk verwerken en daarmee nauwkeuriger bepalen waar je bent. Het horloge is in staat om de inspanning bij 150 verschillende sporten vast te leggen, net als dat het in staat is om jouw slaap in kaart te brengen.

Qua ontwerp zit het klokje in een rvs-behuizing met een lederen of fluorrubber polsbandje. De smartwatch komt met een 1,43 inch AMOLED-scherm en een draaibare kroon. De Xiaomi Watch 2 Pro gaat €269 kosten.

Xiaomi Smart Band 8

Waar Xiaomi echt al lang bekend om staat, zijn haar spotgoedkope sportbandjes. Ook die krijgen weer een nieuwe editie en kan 150 sporten vastleggen. Hardlopers kunnen in pebble mode zelfs gedetailleerde gegevens over hun pase krijgen. Tijdens het sporten kan het bandje het bloedzuurstofgehalte meten, net als de hartslag en druk. Met de gegevens die het verzamelt, kan het voor vrouwen ook de menstruatie voorspellen.

Xiaomi Smart Band 8

De Xiaomi Band 8 draait op de Apollo 4 Blue Lite chipset die speciaal voor activity trackers is ontwikkeld. Met de 190mAh batterij moet het bandje 16 dagen mee gaan op een enkele lading. Opladen kost een uurtje. Het bandje heeft een 1,62 inch AMOLED display beschermd met Corning Gorilla Glass en is tot 5ATM waterdicht. De Xiaomi Smart Band 8 gaat €49,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.