Logo GadgetGear.nl
Xiaomi 13T
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi presenteert de 13T en 13T Pro

Xiaomi presenteerde vandaag haar refreshes in haar 13 Series aan. Twee nieuwe vlaggenschip smartphones met een zeer interessante specsheet en beiden komen weer met Leica camera’s aan boord.

Xiaomi 13T

De Xiaomi 13T is het meest betaalbare vlaggenschip van het merk en komt met een MediaTek Dimensity 8200-Ultra chipset. Een chipset die nog altijd lekker vlot is, maar toch het prijskaartje van het toestel een stukje omlaag weet te drukken. In het toestel ligt een flinke 5.000mAh batterij die in 42 minuten op te laden is met de meegeleverde 67 Watt lader. De behuizing van het toestel is IP68 water- en stofdicht en daarmee gemaakt voor het leven. Het 6,7 inch AMOLED display draait op maximaal 144Hz met ondersteuning voor onder anderen DCI-P3, wat staat voor hoge contrasten en een zeer breed aantal kleuren die kunnen worden weergegeven. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 8GB of 12GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte voor foto’s, apps en andere bestanden. Het toestel beschikt over 5G.

Qua camera krijg je een LEICA Vario-SUMMICRON main camera op het flinke camera-eiland. Die heeft een hoek van 24mm en een resolutie van 50 megapixels. De telefoto lens meet ook 50 megapixels en je krijgt een 15mm 12 megapixel ultragroothoek. Het toestel gaat €649,99.

Xiaomi 13T Pro

Xiaomi 13T Pro

De Xiaomi 13T Pro is een stap omhoog, al komt ook deze nog met een MediaTek Dimensity chipset, maar bij deze wel de snellere 9200+ in plaats van de 8200-ultra. Deze kan in 19 minuten volledig opladen dankzij de meegeleverde 120W HyperCharge lader. Je krijgt ook hier een FHD 144 Hz 6,7inch AMOLED display in het toestel. Het camera-eiland lijkt hetzelfde als bij de 13T. Wel kun je met deze filmen in bestandsformaten waardoor je zelf achteraf LUT’s kunt laden om het beeld te bewerken. Het toestel gaat €649,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.