Logo GadgetGear.nl
Apple iPhone 15 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Titanium frame iPhone 15 mogelijke boosdoener oververhitting

De iPhone 15 is net uit, maar er komen behoorlijk wat klachten binnen over oververhitting bij het toestel. Niet alleen bij de Pro series, maar ook bij de goedkopere modellen. Analist Ming-Chi Kuo beweert dat het aan het titanium frame van het toestel ligt.

Het titanium frame houdt de twee glasplaten van de iPhone samen en moet ook zorgen voor de afvoer van warmte van het toestel. Dat wil je namelijk niet via het display doen om te voorkomen dat het gaat verkleuren. Het voordeel van titanium is dat het extreem sterk en licht is. Het nadeel is dat het niet zo heel goed is in het geleiden van warmte.

Apple geeft toe dat er problemen zijn met toestellen die oververhit raken en zegt dat een patch onderweg is. Apple legt de schuld deels bij apps van derden en stelt dat het met software is op te lossen. Hoe dan ook hoef je als gebruiker niet bang te zijn dat de extreme temperaturen ervoor zorgen dat de elektronica in het toestel minder lang meegaat. Daar zou het toestel gewoon tegen kunnen. De analist vreest echter dat de enige manier om oververhitting echt te voorkomen, het terugklokken van de chipset is. Met andere woorden, het toestel kunstmatig minder snel maken. Een optie die zonder twijfel slecht zal vallen bij eigenaren van de iPhone 15.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.