TCL 40 Nxtpaper series smartphones
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: TCL presenteert Nxtpaper smartphones met e-ink-achtig display

Na enkele tablets, zet TCL de gewaagde stap om ook smartphones met haar Nxtpaper display op de markt te brengen. De eerste twee smartphones werden tijdens de IFA in Berlijn gepresenteerd.

Nxtpaper klinkt als een e-Ink display, maar het ligt wat genuanceerder. Het is een soort transflective displaytechnologie zonder backlight. Dit wil zeggen dat je omgevingslicht gebruikt om te zien wat er op het display gebeurt. Is dit bijvoorbeeld een nachtlampje, dan heb je dus ook geen last van de mogelijke werking van blauw licht op jouw hersens, waardoor je moeilijker in slaap komt. Daar staat tegenover dat je in het donker niet goed weet wat er op jouw scherm gebeurt. Veel goedkopere fietsnavigatiesystemen maken gebruik van deze displaytechnologie.

Om meer onderscheid te maken in het smartphoneschap, zijn de displays ook nog eens afgewerkt met een fijn gematteerde toplaag. Die voelt wel glad, maar is het niet. Vergelijkbare technologie als die geïntroduceerd werd met de OnePlus 10 Pro en de Vivo X80 Pro.

Hoewel TCL smartphones doorgaans niet in de Nederlandse schappen te vinden zijn, zal je de TCL 40 Nxtpaper en TCL 40 Nxtpaper 5G wel in onze buurlanden tegenkomen voor €199, of €249 met 5G aan boord. Opvallend is wel dat de goedkopere 4G variant over de breedte, interessantere specs aanbiedt. Zo heeft het 4G display een hogere resolutie en meer megapixels op het camera-eiland. De chipset van de 5G variant is wel weer sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.