Logo GadgetGear.nl
Gen 5 Fossil Touchscreen Smartwatch
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Wear OS 1 en 2 binnenkort zonder Google Assistent

De laatste smartwatches met WearOS 2 rolden een kleine twee jaar geleden van de band, maar zijn nog steeds in de handel te vinden. Toch gaat Google een belangrijke feature van die slimme klokjes verwijderen en wel Google Assistent. Wie toch wil kunnen kletsen, moet upgraden. En dat is niet hetzelfde als eenvoudigweg upgraden naar een WearOS 3 of 4 klokje.

Fabrikanten moeten Google nu namelijk betalen voor deze gewilde functie. Daardoor bepalen ze zelf of je deze wel of niet krijgt. Je moet dus goed kijken naar de verpakking van jouw nieuwe smartwatch met WearOS om te weten of Google Assistent er wel of niet op zal zitten. Ook is het daarmee de vraag hoe lang een fabrikant bereid is om die feature te ondersteunen. Het is waarschijnlijk dat ook daar een einddatum op gaat zitten en zo merk je dat ook hier, software gaat bepalen wanneer je aan het vervangen moet. Niet de kwaliteit van de hardware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.