Wolfcraft Undercover Jig Set
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Wolfcraft Undercover Jig Set

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Wolfcraft Undercover Jig Set met 3 sterren.

THE GOOD

  • Relatief goedkoop
  • Erg handige jig

THE BAD

  • Veel onhandig plastic in de verpakking
  • Liever meer bits dan enkele schroeven
  • Boorkwaliteit valt tegen

De Amerikaanse Kreg Pockethole tools zijn waanzinnig, maar hier in Europa is het wel lekker om iets vergelijkbaars te hebben op basis van het metrisch systeem zodat we gewoon kunnen meten met millimeters. En met een gewone schroefbit in plaats van een vierkante waarbij het lastig is om de juiste schroeven te vinden. Het Duitse Wolfcraft maakt met de Undercover Jig Set haar eigen variant op de Kreg Pocket Hole Jig.

Unboxing

Wolfcraft levert haar uitvoering van de Kreg Pocket Hole Jig in een plastic case. Om het lijstje met inbegrepen onderdelen te spekken, krijg je meteen een partij schroeven en duvels, maar veel is het niet. Tien schroeven per maat, vier maten. Daar ben je in no-time doorheen. De afgeschuinde duvels zijn handig, maar wij zien ze niet los in het schap hangen naast deze toolset. Je mist dus eigenlijk een beetje een goed accessoire aanbod vanuit Wolfcraft.

Wolfcraft Undercover Jig Set Uitgepakt

Alle onderdelen liggen in een royale plastic inlay die je al snel wegwerpt. Wanneer je andere schroeven haalt, passen die immers niet meer in de kleine ruimtes die voor slechts 10 schroeven gemaakt zijn. Wat je dan overhoudt is een koffertje waarin alles door elkaar komt. Het is ook niet echt een systeemkoffer. De verwachting hier op de redactie is dat het gros van de gebruikers het koffertje dan ook al vlot weg zal gooien en daarmee komen we dan toch tot de conclusie dat de verpakking qua duurzaamheid zeer onhandig is gekozen.

In de doos zit één erg lange bit om schroeven in de schuin lopende gaten te draaien. Dit is een torx TX-20 bit. In plaats van de schroeven, hadden we het eigenlijk wel fijn gevonden als Wolfcraft meerdere bits had bijgesloten om verschillende schroeven te kunnen gebruiken. Immers is Wolfcraft, zover wij weten, geen schroevenmerk. Daar ligt hun verdienmodel dus niet.

De jig

De Undercover Jig zelf zit iets minder stevig in elkaar dan wat we van Kreg kennen, maar is wel wat slimmer uitgevoerd. Hierdoor kun je er lekker vlot mee werken. Wolfcraft laat hier echt zien dat het niet enkel een goed concept probeert na te doen, maar dat het ook probeert te innoveren.

Ik maakte gebruik van de Skil 3070CA boormachine om de gaten te boren en de schroeven vast te zetten. Dat gaat prima in standje 1. Als we boren met standje 2, wordt de jig wel erg vlot warm door de frictie. Dat is dus niet aan te raden. Maar al met al is het handig uitgedacht en dat zijn we ook wel gewed van het Duitse merk.

Conclusie Wolfcraft Undercover Jig Set

Wat wel opvalt bij onze testboringen, is dat de boor niet het scherpe resultaat oplevert dat we kennen van de Kreg boren. Hierdoor is het resultaat in vurenhout wat rommeliger dan dat we hoopten. Maar het idee is om gaten te maken daar waar ze niet zichtbaar zijn. Dus voor het gros van de klussen is deze kwaliteit prima. De professional moet gewoon voor Kreg blijven kiezen. De hobbyist kan prima bij deze Wolfcraft terecht.

Wolfcraft Undercover Jig Set kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.