Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple lanceert iPhone14 in diverse smaken voor diverse ambities

Apple heeft vandaag iPhone 14, iPhone 14 Plus iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max aangekondigd, In essentie zijn de Pro modellen voor wie video en fotografie serieus nemen en de andere modellen voor wie het laatste van het laatste qua iPhone wil.

Smartphones onderscheiden zich naast het besturingssysteem van elkaar vooral qua camera mogelijkheden. Apple levert met de iPhones natuurgetrouwe beelden. De bestandsgrootte is inmiddels zo goed dat een vergroting inmiddels prima af te drukken is. Het einde van de compactcamera is bezegeld. de nieuwe iPhones maken dat volgens de specs extra duidelijk. Natuurlijk hopen we dit spoedig ook in de praktijk te testen. Sinds de iPhone 13 Pro Max laten we vrijwel altijd de losse camera thuis.

14 en 14 Plus

Beide modellen zijn uitgerust met de A15 Bionic-chip met 5-core GPU. Sneller en grafisch weer wat beter dus. Het verschil tussen de twee formaten: 6,1-inch en 6,7-inch hebben vooral invloed op accu duur. De Plus moet een hele dag met een accu lading kunnen doen bij intensief gebruik.
Met iPhone 14 en iPhone 14 Plus maak je volgens Apple dus schitterende foto’s en video’s dankzij een krachtig camerasysteem met nieuwe hoofdcamera en TrueDepth-camera aan de voorkant, de ultragroothoekcamera voor unieke beelden en Photonic Engine.

Nieuwe functies

Naast betere camera’s bieden alle nieuwe iPhones kritieke veiligheidsvoorzieningen, zoals Crashdetectie en SOS-noodmelding via satelliet. Een nieuwe actiemodus zorgt voor uiterst vloeiende videobeelden met correctie van grote schud- en trilbewegingen en andere bewegingen, zelfs bij video-opnamen vanuit het middelpunt van de actie. Ingebouwde beeldstabilisatie dus. De Ultrabreedbeeldcamera voor een bredere kijkhoek en kan nu betere foto’s bij weinig licht met leveren dankzij de Photonic Engine. De Filmmodus is nu beschikbaar in 4K met 30 bps en 4K met 24 bps.

De Apple producten werken naadloos samen. Wanneer een ernstig ongeluk wordt gedetecteerd, zie je op Apple Watch de mogelijkheid om de hulpdiensten te bellen, omdat dat device waarschijnlijk het best bereikbaar is voor de gebruiker – maar als iPhone de beste verbinding heeft, wordt het telefoongesprek via iPhone gevoerd. iPhone 14-modellen ondersteunen nu ook SOS-noodmelding via satelliet, waarbij rechtstreeks verbinding mogelijk is met een satelliet, zodat ook buiten het bereik van mobiele of wifi-netwerken berichten kunnen worden uitgewisseld met hulpdiensten. Met deze nieuwe technologie kun je ook handmatig je locatie delen via een satellietverbinding en ‘Zoek mijn’ als er geen mobiele of wifi-verbinding beschikbaar is. Dat biedt gemoedsrust bij wandel- of kampeertochten in afgelegen gebieden. SOS-noodmelding via satelliet is vanaf november beschikbaar voor gebruikers in de VS en Canada, en de service is twee jaar gratis. Even geduld dus voor ons in Europa.

iPhone 14 Pro en Pro Max

iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn gemaakt van chirurgisch staal van roestvrije kwaliteit en getextureerd matglas in vier prachtige kleuren. Beide modellen zijn verkrijgbaar in een uitvoering van 6,1-inch en 6,7-inch.1 Ook hebben ze allebei een nieuw Super Retina XDR-display met ProMotion, dat voor het eerst op een iPhone het always-on display omvat. Dat is mogelijk dankzij een nieuwe refresh-rate van 1 Hz en diverse energiezuinige technologieën. De helderheid van het scherm is twee maal zo groot als dat van de iPhone 13 Pro modellen.

iPhone 14 Pro draait op de snelle A16 Bionic chip en heeft een nieuw type Pro-camerasysteem. Dat bestaat uit de eerste 48-MP hoofdcamera ooit op een iPhone, voorzien van een quad-pixel sensor, en uit Photonic Engine, dat aanzienlijk betere foto’s bij weinig licht oplevert. Dankzij deze baanbrekende verbeteringen is iPhone nog onmisbaarder voor alledaagse taken, creatieve projecten. iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn verkrijgbaar in vier nieuwe kleuren: diep paars, zilver, goud en spacezwart. De de ‘gewone iPhone 14 modellen zijn in modieuze kleuren leverbaar .

Kopen

Bestellen kan al vanaf vrijdag 9 september, waarna ze vanaf vrijdag 16 september leverbaar zijn. Prijzen variëren van dik duizend Euro voor de meest eenvoudige iPhone 14 tot dik 2100 Euro (!) voor de meest uitgebreide en grootste iPhone 14 Pro Max.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.