Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Refurbished iPhone 12 mini via Swappie

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • anno 2022 nog moderne gsm
  • handzaam
  • goede foto en video
  • oled scherm

THE BAD

  • beperkte accu

Een goede iPhone is in nieuwstaat niet voor iedereen bereikbaar. Onlangs werd ons de noodzaak van een goede reserve telefoon duidelijk. De iPhone 12 mini leek een goede optie. Swappie biedt refurbished iPhones aan. Mooie gelegenheid om die route te testen.

Van alle smartphones zijn de iPhone’s mijn persoonlijke favoriet. Als je eenmaal in het eco systeem van Apple zit, ervaar je de vele gemakken. De iPhone is een telefoon die niet altijd voorop loopt op features, maar wel constante kwaliteit levert. Als filmer heb ik ook een Android alternatief in de vorm van een Xperia. Inmiddels een oudje maar nog prima om apps te benchmarken, maar door het platform geen reserve telefoon voor mij. Zo ben ik in mijn zoektocht bij Swappie beland.

Niet tweedehands

Refurbished is echt wat anders dan tweedehands. Een telefoon kopen van een vreemde blijft risicovol en de garantie is tot aan de deur. Refurbished kopen van een bekende partij heeft als voordeel dat de verkoper aanspreekbaar is als het product niet doet wat t doen moet. Je bent immers beschermd door t consumentenrecht. Swappie lijkt een goede partij betreffende refurbished iPhones. Ze beloven veel online qua kwaliteit, garantie en zelfs Swappie Care. Een soort verzekering op garantie op jouw refurbished telefoon.

Bestellen en ontvangen

Het bestellen gaat super simpel. Je bent bij de selectie natuurlijk wel afhankelijk van het beschikbare aanbod. Alle modellen zijn goed vertegenwoordigd en je kan kiezen uit de kwaliteit qua gebruikssporen en resterende accu duur. Swappie zorgt altijd dat de accu’s van telefoons minimaal 80% oplaadbaar zijn. Je kan ook een nieuwe accu laten plaatsen. Natuurlijk krijg je bij de check-out ook de opties van hoesjes, nieuwe accu en extra garantie aangeboden. Voor 500 Euro hebben we een in nette staat verkerende iPhone12 mini met 126 GB geheugen besteld. Binnen 5 werkdagen was ie in huis. De logistieke meldingen van de voortgang van de levering zijn zoals je mag verwachten.

Uitpakken

De iPhone12 mini komt in een net Swappie doosje wat echt het gevoel geeft dat je een met zorg geselecteerd en verpakt product ontvangt. Het uitpakken is alsof je een nieuw product opent. De geleverde telefoon is in prima staat en heeft nog 89% gezonde accu. Niet slecht dus. In het doosje zit net als bij een nieuwe iPhone een net usb-C/Lightning snoertje en ja er zit ook geen lader in het doosje. Net als bij Apple.

In gebruik nemen

De iPhone is netjes gewist en losgekoppeld van een account. Het opstarten is dus net als met een nieuwe iPhone en in een mum van tijd kan ik een iCloud backup terug zetten op deze telefoon om hem te gaan gebruiken. Dat terugzetten duurt echt wel uren. Reken maar dat dit proces een nacht duurt. Vervolgens moet je wel nog wat beveiligde apps zoals bankieren, digid, verzekeringsapps etc opnieuw activeren. Dat ligt meer aan de beveiligingseisen van de uitgever van de app. De meeste apps draaien direct met de wachtwoorden uit iCloud. Eigenlijk niet anders al wanneer je een nieuwe iPhone mer een backup in gebruik neemt.

De Apple iPhone 12 mini is de kleinste en goedkoopste telefoon in de 12 reeks iPhones van 2020. De 12 mini heeft een 5,4-inch OLED-display; weegt 133 gram. De iPhone 12 mini is ontworpen om in je zak te passen, maar als het op functies aankomt, deelt hij bijna alles met zijn grotere broer uit 2020, inclusief de A14 Bionic-chipset. Dezelfde chip als die in de iPhone 12 Pro Max. De A14 is later opgevolgd door de A15 die ongeveer 30% beter moet presteren. Dat merk je vooral bij gamen en wanneer je 4K video gaat bewerken op je iPhone.

iPhone 12 mini ervaring

De telefoon is klein. Lekker klein en handzaam en niet minuscuul. Eigenlijk meer het formaat van de originele iPhone met dat verschil dat je nu een volledig scherm hebt van oled kwaliteit. De telefoon voelt ronduit modern aan in alle opzichten. Reageert lekker snel en de foto’s zijn super goed. Deze kleine telefoon leent zicht perfect voor gebruik als continuïteitscamera. Je moet dan op je Mac en op je iPhone met dezelfde Apple ID inloggen.Later meer over deze functie maar de impact is enorm. Dankzij de super camera in de iPhone 12 mini heb je 4K HDR beeld als webcam. Niet eerder heb ik zo lekker en goed een teams, zoom of meet call gemaakt. Het handzame formaat en beperkte gewicht van de iPhone 12 mini in combinatie met de moderne prestaties, maken dit de perfecte continuiteitscamera.

In het dagelijks gebruik functioneert de iPhone12 mini zoals ik had gehoopt. Het is nog steeds een moderne iPhone met super camera’s. De groothoek en gewone lens werken goed met natuurlijk ook de portret foto mogelijkheid. De audio mogelijkheden zijn verbluffend goed gezien het formaat. Het enige wat de achilleshiel van deze kleine telefoon zou zijn is de accuduur. En met een refurbished telefoon waarbij je geen 100% accu meer hebt, zou dat een issue kunnen zijn. Bij normaal gebruik kan ik een hele dag met de telefoon op 1 lading doen. Op een beurs waar ik veel film, is de accu na 5 uur echt bijna leeg. Ik ben benieuwd of de accu goed genoeg is voor een dagje PinkPop of Lowlands. Het formaat in de broekzak maakt m in ieder geval perfect voor een dagtripje.

Conclusie

De iPhone 12 mini aanschaffen via Swappie is een prima ervaring, De telefoon oogt zo goed als nieuw en voelt ondanks het ontwerp uit 2020 nog ronduit modern aan. Deze telefoon moet zeker nog 4 jaar als backup telefoon mee gaan. Een gebruikte telefoon een tweede leven geven, lijkt ook een duurzame keuze.

Eén reactie

  1. Zou natuurlijk een beetje raar zijn wanneer je iets koopt en het niet krijgt. Ik ben eerder benieuwd naar wat de garantie is bij Swappie, en hoe de aftersales-ervaring is, en hoe ze omgaan met toestellen die ingestuurd worden en wat je ervoor terugkrijgt. Lastig om te checken tijdens een review, maar dát is natuurlijk het deel op basis waarvan je een partij als dit beoordeelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.