Logo GadgetGear.nl
Aqua Marina Atlas
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review Aqua Marina Atlas (SUP-board )

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Aqua Marina Atlas met 5 sterren.

THE GOOD

 • Stevig
 • Geschikt voor twee personen
 • Voor beginners en gevorderden

THE BAD

 • Redelijk investering

Eerder schreven we al een review over Aqua Marina Breeze maar vandaag is het de buurt aan de Aqua Marina Atlas. Nieuwsgierig of je van dit SUP-board net zo veel plezier hebt als van haar jongere broertje de Breeze? Lees dan vooral snel even verder.

De afgelopen jaren heeft het SUP-board de weg gevonden naar het grote publiek. Op zich niet gek want ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een rondje suppen een perfecte manier is om even je gedachten te verzetten.

Aqua Marina Atlas

Toen we de mogelijkheid kregen om een SUP-board van Aqua Marina te testen die groot genoeg is om met twee mensen op te gaan twijfelde we geen moment en grepen deze kans met beide handen aan.

De Aqua Marina Atlas

De Aqua Marina Atlas is een indrukwekkend SUP-board dat zowel beginners als ervaren paddelaars aan zal spreken. Om te beginnen biedt de Aqua Marina Atlas een uitstekende stabiliteit. Het board is ongeveer 366 cm lang en ongeveer 86 cm breed, waardoor het een solide basis heeft. Dit betekent dat je gemakkelijk op het board kunt staan zonder bang te hoeven zijn om in het water te vallen. De brede vorm zorgt er ook voor dat je evenwicht behouden blijft, zelfs als de wateromstandigheden wat ruiger worden.

Aqua Marina Atlas

Daarnaast is de Aqua Marina Atlas uiterst duurzaam en stabiel gebouwd. Het board is gemaakt van hoogwaardig dubbelwandig PVC-materiaal, dat bestand is tegen de elementen en eventuele stoten of schade kan weerstaan. De Aqua Marina Atlas is voorzien van een drop-stitch constructie, waarbij duizenden polyesterdraden de boven- en onderkant van het board met elkaar verbinden. Dit zorgt voor een sterke en stijve structuur die het board helpt zijn vorm te behouden, zelfs onder druk.

Leuk natuurlijk al die technische details maar grote vraag is natuurlijk, heb je hier daadwerkelijk profijt van op het water. Het antwoord is JA! De Aqua Marina Atlas biedt namelijk niet alleen een soepele maar vooral ook stabiele rit op het water. Iets wat de beginnende supper zeker zal aanspraken.

Een ander pluspunt van de Aqua Marina Atlas is de veelzijdigheid. Het board is geschikt voor zowel recreatieve peddelaars als avontuurlijke suppers. Met een maximaal draagvermogen van ongeveer 180 kg is er voldoende ruimte om je spullen mee te nemen tijdens je tochten. Bovendien heeft het board een elastisch bagagenet aan de voorkant, waar je je persoonlijke bezittingen veilig kunt opbergen terwijl je op het water bent.

Gebruikersgemak

Het gebruiksgemak is ook een belangrijke eigenschap van de Aqua Marina Atlas. Het board wordt geleverd met een hoogwaardige verstelbare aluminium peddel die gemakkelijk kan worden aangepast aan je lengte. Daarnaast is het board uitgerust met EVA-schuimdekking, die zorgt voor een goede grip en een comfortabele stand positie.

Aqua Marina Atlas
Aqua Marina Atlas

Het opblazen van het SUP-board

Het opblazen van de Aqua Marina Atlas is een eenvoudig proces. Wel zijn er een paar dingen waar je goed om moet letten:

 • Zoek een geschikte locatie: Kies een vlakke en schone ondergrond om je SUP-board op te blazen. Vermijd scherpe voorwerpen of ruw terrein om schade aan het board te voorkomen.
 • Controleer het ventiel: Controleer of het ventiel van het SUP-board goed gesloten is voordat je begint met opblazen.
 • Bevestig de pomp: Sluit de meegeleverde handpomp of elektrische pomp aan op het ventiel van het SUP-board. Zorg ervoor dat de pomp stevig is bevestigd om luchtverlies te voorkomen.
 • Begin met pompen: Begin met pompen om lucht in het board te brengen. Afhankelijk van het type pomp en de druk, kan het opblazen enige tijd duren.
 • Controleer de druk: Gebruik een drukmeter om de druk in het SUP-board te controleren. De aanbevolen druk varieert afhankelijk van het model, maar ligt meestal tussen de 12 en 15 psi (0,8 – 1 bar). Zorg ervoor dat je het board niet over opblaast, omdat dit schade kan veroorzaken.
 • Sluit het ventiel: Zodra het SUP-board voldoende is opgeblazen, sluit je het ventiel stevig om luchtverlies te voorkomen.
 • Controleer de stevigheid: Duw met je handen op verschillende delen van het board om te controleren of het goed is opgeblazen en stevig aanvoelt. Zorg ervoor dat er geen luchtlekken zijn.

Nu is je Aqua Marina Atlas SUP-board klaar om het water op te gaan!

Wat zijn de minpunten?

Nu hoor ik je denken maar zijn er dan geen minpunten? Wat ons betreft weinig. Goed de kleur rood is misschien niet voor iedereen weggelegd en het in en uitpakken van het SUP-board kost toch wat tijd (dit is overigens bij alle SUP-boarden zo) maar buiten bovengenoemde punten hebben we eigenlijk geen minpunten kunnen ontdekken.

De prijs

De Atlas is op dit moment te koop voor € 349,95. Dit is nog zonder de prijs van een eventuele elektrische pomp. Nu lijkt dit wellicht veel maar voor een SUP-board van deze kwaliteit en een draagvermogen van 180 kilo valt het mee.

Conclusie

Kortom, de Aqua Marina Atlas SUP is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar, stabiel en veelzijdig board. Met zijn duurzame constructie, uitstekende stabiliteit en soepele prestaties biedt dit board een geweldige ervaring op het water, of je nu een beginner bent of een ervaren supper. Dus, als je op zoek bent naar avontuur en plezier op het water dan is de Aqua Marina Atlas zeker de moeite waard.

https://www.bootman.nl/aqua-marina-atlas-sup 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.