Logo GadgetGear.nl
Aqua Marina Breeze
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review : Aqua Marina Breeze SUP -Board

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Aqua Marina Breeze met 5 sterren.

THE GOOD

 • - Perfect voor beginners
 • - Stevig
 • - Betaalbaar

THE BAD

 • - Kost wat tijd om in en uit te pakken

De zomer is in volle gang dus één van de meest gewilde zomerse gadget; het supboard mag natuurlijk niet ontbreken op GadgetGear. Dus pak je peddel, trek je zwembroek aan en ga er even goed voor zitten want vandaag testen we de Aqua Marina Breeze.

Over Aqua Marina

Het in 2002 opgerichte Aqua Marina is inmiddels niet meer weg te denken in de wereld van watersport. Het merk staat bekend als een merk dat betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten maakt.

Aqua Marina Breeze
Aqua Marina Breeze

Waar moet je opletten bij aanschaf van een SUP-board?

Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten als je gaat beginnen met Suppen. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste aandachtpunten kort voor je opgesomd.

 • Boardtype: Overweeg het type SUP-board dat het beste bij jouw behoeften en vaardigheidsniveau past. Er zijn verschillende typen, zoals all-round boards, touring boards, surfboards en yoga boards. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en is geschikt voor specifieke activiteiten. Kies een board dat past bij het soort wateractiviteiten dat je wilt doen.

 

 • Grootte en volume: De grootte van het board is belangrijk voor stabiliteit en prestaties. Over het algemeen geldt dat breder en dikker board meer stabiliteit biedt, terwijl smalle en dunnere boards wendbaarder zijn. Het volume van het board is ook belangrijk, vooral als je een groter postuur hebt of van plan bent om extra uitrusting mee te nemen. Zorg ervoor dat het board voldoende drijfvermogen heeft om jouw gewicht te dragen.

 

 • Constructiemateriaal: SUP-boards kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder opblaasbaar PVC (drop-stitch) of hardboard (epoxy of bamboe). Opblaasbare boards zijn over het algemeen draagbaarder en gemakkelijker op te bergen, terwijl hardboards duurzamer zijn en betere prestaties kunnen leveren in termen van snelheid en wendbaarheid. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw behoeften, budget en opslagruimte.

 

Aqua Marina Breeze
Aqua Marina Breeze

 

 • Stabiliteit: Zorg ervoor dat het SUP-board voldoende stabiliteit biedt, vooral als je een beginner bent of van plan bent om activiteiten zoals yoga of vissen te doen. Een stabiel board zorgt voor een comfortabele en evenwichtige ervaring op het water.

 

 • Accessoires: Controleer welke accessoires worden meegeleverd met het SUP-board. Denk aan een verstelbare peddel, een pomp, een enkelband (leash) en een draagtas. Deze accessoires kunnen belangrijk zijn voor je totale SUP-ervaring en gebruiksgemak.

 

 • Prijs: Overweeg je budget bij het kiezen van een SUP-board. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het merk, de grootte, het materiaal en de kwaliteit van het board. Vergelijk verschillende opties en bepaal welk board de beste waarde biedt binnen jouw budget.

 

 • Reviews en aanbevelingen: Lees beoordelingen en aanbevelingen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de prestaties, duurzaamheid en kwaliteit van het SUP-board dat je overweegt. Dit kan je helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Door rekening te houden met deze factoren en je specifieke behoeften en voorkeuren, kun je een SUP-board kiezen dat het beste past bij jouw past.

 

Aqua Marina Breeze, een all-round SUP-board

De Breeze van Aqua Marina valt in het segment “all-round” sup-boards. Een “all-round” SUP-board is een veelzijdig type SUP-board dat geschikt is voor verschillende wateromstandigheden en activiteiten. Het is ontworpen om een goede balans te bieden tussen stabiliteit, wendbaarheid en glijvermogen. Het all-round SUP-board is ideaal voor recreatieve peddelaars, beginners, gezinnen en mensen die verschillende activiteiten willen uitproberen, zoals toeren, surfen, yoga en fitness op het water. Het biedt stabiliteit, manoeuvreerbaarheid en de mogelijkheid om in verschillende wateromstandigheden te peddelen. De Breeze is dus zo’n board en zelfs voor beginners zoals ik is het niet moeilijk om je eerste meters te maken. Na 10 minuten geoefend te hebben had ik het onder de knie en ik kon mezelf al staand over het water verplaatsen.

Aqua Marina Breeze
Aqua Marina Breeze

Unboxing

De Breeze die wij bij Bootman.nl hebben besteld wordt standaard heel compleet geleverd. Zo vind je bij de verpakking o.a. het Supboard, peddel, een handpomp, een handige draagtas waarin je de SUP en accessoires kunt opbergen, een vin en een enkelband. Heb je geen zin om de SUP met de hand op te pompen dan raden we zeker aan om ook de elektrische pomp mee te bestellen. Met deze elektrische pomp blaas je in 10 minuten de SUP op via de sigaretten aansluiting van je auto. Het handige van deze pomp is dat je deze ook kunt gebruiken om de lucht uit de SUP te halen waardoor je hem makkelijker kunt opbergen.

 

Het ontwerp

Bij het opblazen van de Breeze zie je meteen dat dit een stevig SUP board is. De combinatie van licht en donkergroene kleuren geven het SUP-board niet alleen een heel solide maar ook een stoer uiterlijk. De bovenkant van het board is voorzien van een speciaal materiaal wat ervoor zorgt dat je niet van het bord glijdt. De binnenkant van de Breeze bestaat uit een pvc-kern. Deze pvc-kern geeft het board de stijfheid die nodig is voor stabiliteit. Om de kern heen zitten verschillende extra pvc lagen die ervoor zorgen dat de SUP tegen een stootje kan. De bovenste laag is uitgerust met een PVC laag die voorzien is van reliëf. Deze laag zorgt ervoor dat je niet van het board glijdt. En dat is handig. Zeker voor een beginneling zoals ik ; ).

Aqua Marina Breeze
Aqua Marina Breeze

Aan de onderkant van de SUP vinden we de vin. Deze vin is demontabel wat handig is als je de SUP wil vervoeren.  De SUP is geschikt voor personen tot 100 kilo. Ben je dus wat zwaarder of wil je met zijn tweeën op het SUP-board dan kun je beter kijken naar de Aqua Marina Atlas die met een maximaal draaggewicht van 180 kilo net iets meer kan hebben.

Aqua Marina Breeze
Aqua Marina Breeze

Zijn er nog minpunten?

Nu hoor ik je denken maar zijn er dan geen minpunten. Eigenlijk niet. Althans niet als het gaat om het product. Wel is het zo dat je even de tijd moet uit trekken om te gaan suppen. In veel gevallen zal je namelijk toch een reactieplas, meertje of rivier moeten opzoeken waardoor je het board iedere keer zal moeten opblazen en na gebruik weer netjes moet inpakken. Je wilt tenslotte geen schimmel op je board hebben. En dit kost tijd. Meer tijd dan ik oorspronkelijk had gedacht om eerlijk te zijn. Is dit specifiek iets van de Breeze? Nee, dat niet. Bij ieder opblaasbaar SUP-board zal je hier tegenaan lopen.

 

De prijs

Over het algemeen is de Aqua Marina Breeze een instapmodel SUP-board dat bekendstaat om zijn betaalbare prijs. Zo biedt Bootman.nl de Breeze op dit moment al aan vanaf € 229,95. Dit is inclusief, peddel, handpomp, vin, enkelband en tas. Enige wat je dan nog moet aanschaffen (mocht je net zo lui zijn als ik 😉 ) is een elektrische pomp.

Conclusie

Met zijn all-round design is de Aqua Marina Breeze geschikt voor verschillende wateromstandigheden en activiteiten. Het board biedt stabiliteit en wendbaarheid, waardoor het ideaal is voor beginners en recreatieve peddelaars. Het opblaasbare ontwerp maakt het board draagbaar en gemakkelijk op te bergen.Al met al is de Aqua Marina Breeze een betaalbaar SUP-board dat geschikt is voor beginners en recreatieve peddelaars die op zoek zijn naar een instapmodel met goede prestaties en kwaliteit. Wil je dus beginnen met Suppen dan is dit board zeker de moeite waard.

> Check de laagste prijs bij Bootman.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.