Sony PlayStation Portal Player
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gamescom: Dit is de PlayStation Portal Remote Player

Sony komt eindelijk weer met een handheld, maar deze is vooral voor in de huiskamer. De nieuwe mobiele console blijkt verre van een nieuwe Switch concurrent voor Nintendo, daar de PS5 aan moet staan om de handheld van games en rekenkracht te voorzien.

De PlayStation Portal Remote Player is dus vooral een gamestreaming device geworden dat eruitziet als een controller, waar een scherm in het midden is geplaatst. Het gunstige hiervan is wel dat Sony de prijs op deze manier meteen al omlaag kan drukken naar €220, waardoor het voor PlayStation 5 gamers zeker niet de duurste aankoop zal zijn.

Het display in de Portal Player meet 8 inch en draait net als de Nintendo Switch op FullHD resolutie. Het scherm kan maximaal 60 frames per seconde leveren.

Bijzonder is dat Sony voor deze hardware een nieuwe, eigen draadloos audioprotocol in leven heeft gewekt. Wil je een draadloze headset gebruiken, kun je alleen een Pulse model van Sony zelf kopen. Bluetooth headsets werken er niet mee samen. Deze nieuwe standaard wordt door Sony PlayStation Link genoemd en zal mogelijk ook voor derden beschikbaar komen. Denk aan headsetbouwer Audeze die momenteel door Sony wordt overgenomen.

De zet om op deze manier oordopjes van anderen te blokkeren is opmerkelijk. Het zou tactisch gezien een set van Apple geweest kunnen zijn ten tijden van de introductie van de iPhone. Okay, Apple verplichte lang zogenaamde MFI chips in apparaten die met iOS wilden communiceren. Is natuurlijk net zoiets. Toch is er ook een oplossing voor als je niet een PlayStation Link headset wil aanschaffen. Je kunt ook een bedrade headset in de Portal Player stoppen.

Leuk detail; de Sony PlayStation Portable en PlayStation Vita handhelds werden ook allemaal ten tijden van de Gamescom gepresenteerd terwijl Sony in die tijd de nieuwe PlayStation consoles altijd presenteerde tijdens de E3 beurzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.