Logo GadgetGear.nl
Atari 2600+
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Atari komt met de Atari 2600+

Wie terugdroomt naar de tijd van de Atari 2600, kan binnenkort haar hart ophalen met de Atari 2600+. Een nieuwe retro gameconsole die het gaat produceren in samenwerking met Plalon.

De nieuwe Atari 2600+ zal niet alleen backward compatible zijn met Atari 2600, maar ook met de Atari 7800. De behuizing is op basis van de Atari CX2600-A die in 1980 op de markt kwam, maar is toch zo’n 20% kleiner dan het model van toen.

Atari en Plalon zullen de console uitleveren met een vernieuwde CX40+ joystick en je kunt meteen aan de slag met een 10-in-1 cartridge die je er ook bij krijgt.

Technisch is de Atari 2600+ opgebouwd op basis van de Rockchip 3128 chipset die ook in goedkope mediaboxen te vinden is. Deze is ruim krachtig genoeg om de oude games te emuleren, ook al is het werkgeheugen met 256MB wat krap. De software van de console zal daar prima op moeten werken. Ook de 256MB opslagruimte klinkt heel klein, maar dat waren games uit die tijd ook. Bovendien ligt de focus toch vooral op het leveren van spellen op cartridge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.