Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Google plant nieuw datacenter in België

Om de datahonger in België en omgeving te stillen, heeft Google een aanvraag gedaan om opnieuw een datacenter in België te bouwen. Het Waalse Farciennes zou de ideale locatie voor de Amerikaanse reus zijn.

Het plan van Google omvat drie gebouwen die samen goed moeten zijn voor een vloeroppervlak van 75.000 vierkante meter. Het eerste datacenter zou 25.000 vierkante meter tellen. Het tweede 20.000 en het derde 30.000. Echter moet Google voor die tweede en derde nog een aanvraag indienen. Google bezit in de gemeente al 51 hectare aan grond. Dat heeft Google in 2021 al aangekocht van de gemeente.

Google gaat het water uit rivier de Samber gebruiken om de servers te koelen. Datzelfde water wordt ook gebruikt voor de drinkwatervoorziening in zowel België als in Nederland. De hogere temperatuur van dit water zou invloed kunnen hebben op de waterzuivering en de directe natuur. Hoewel Google het dak zal vol leggen met zonnepanelen en de nodige batterijen in het netwerk zal plaatsen, zal Google ook 200 tot 300 megawatt uit het stroomnet onttrekken.

Google bouwt graag bij onze Zuiderburen. Het bedrijf begon in 2005 met bouwen en heeft daar inmiddels al 5 datacenters staan. Bovendien heeft Google nog in andere Belgische gemeenten grote hoeveelheden grond gekocht voor toekomstig gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.