VanMoof V
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: VanMoof in financiële problemen

Neerlands bekendste e-bike innovator stopt de verkopen. Nadat CEO Gillian Tans, voorheen van Booking.com, onverwacht het bedrijf achterliet in half mei, worden de verkopen van het merk nu stopgezet. Mogelijk in verband met financiële problemen binnen de organisatie.

Naar eigen zeggen zet VanMoof deze stop om bestaande bestellingen te kunnen voldoen voor er weer nieuwe orders worden aangenomen. Opvallend is echter dat voormalig CEO Gillian Tans de vermelding van haar werk bij VanMoof van haar LinkedIn pagina heeft geschrapt aldus TechCrunch.

VanMoof zou al een tijdje naar geld aan het zoeken zijn. Bovendien wordt het merk geplaagd door achterstallige serviceverzoeken. Doordat het bedrijf vrijwel alle componenten op maat maakt, zijn ook servicepunten afhankelijk van de productie bij VanMoof. Een definitief failliet van de fietsenbouwer zou ook een enorme strop kunnen zijn voor iedereen die op een VanMoof zit, wetende dat eventuele onderdelen dan heel snel, heel schaars kunnen worden. Bovendien kan de beschikbaarheid van de app in het geding komen wanneer VanMoof stopt met betalen aan Apple en Google voor de distributie ervan. Daarmee zou de hele bruikbaarheid van de fiets kunnen komen te vervallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.