Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: spotter GPS Kids Watch

Bij het ouderschap hoort loslaten, hoe lastig dat soms ook is. Tijdens vakanties laat je ze net even wat langer buitenspelen, misschien een blokje verder alleen of met vriendjes in het parkje om de hoek. Spotter helpt jou als ouder met een unieke gadget: De Spotter GPS Watch!

 

Spotter

Spotter B.V. uit Bergschenhoek, een Nederlandse onderneming dus, gespecialiseerd in GPS track & trace oplossingen voor de consumentenmarkt. De producten van Spotter worden met grote zorg samengesteld  en in house ontwikkeld door een professioneel developers team. De oprichters van Spotter hebben jarenlange ervaring in de GPS- en telecomsector waarbij track & trace oplossingen werden toegepast binnen de zakelijke markt. Met deze ervaring en kennis  is Spotter ontstaan. Eerder kwamen zij al met de Spotter GPS Tracker (die sleutelhanger met GPS) en nu zijn zij een stapje, een paar stapjes verder gegaan.

 

Horloge

Mijn oudste is zes jaar, groep 3. Hij leert lezen en schrijven, rekenen en hij is daardoor net zoals ieder andere zesjarige geïnteresseerd in dat ronde ding waar iedere ouder maar steeds naar kijkt om daarna direct een actie uit te voeren. Zes uur! Eten! Zeven uur, Slapen! Ga zo maar door. Daarom vind mijn oudste een digitaal horloge helemaal tof. Hij kan zelf kijken hoe laat het (ongeveer is) om zo routines te zien aankomen, dat vinden ze fijn. Mijn jongste (4) vindt het gewoon een toffe gadget. De Spotter GPS Watch ziet er supertof uit, is niet zo enorm blok aan een kinderarmpje en heeft stoere een army print.

GPS

Mijn kids vinden horloges iets voor stoere kinderen. Ze vinden het prachtig! Vooral de smartwatch is iets enorm interessants, dat vindt papa ook. Hier speelt Spotter enorm handig op in. Denk je eens in; een smartwatch in kindermaat, die een GPS track functie heeft voor jou als ouder, alleen voor jou. Zonder games, anders is de focus in de klas, of waar dan ook helemaal weg. Maar het meest bijzondere is dat deze watch ook nog een eigen beveiligde simkaart heeft waar jij, alleen jij, je kind ook nog mee kunt bellen! Ja, echt. Het horloge rinkelt, met een swipe neem je op en je kunt communiceren via het telefoonnetwerk. Hoe dat allemaal werkt, lees je in deze review.

Oke, ik hoor sommige lezers nu hardop denken; moeten kids geen kind zijn en slaat de techniek niet door? Nou, dat dachten we ook voor de komst van de mobiele telefoon. Een dame in een interview uit 1995 zei “Straks moet je altijd een mobieltje bij je dragen om bereikbaar te zijn.” Tja, kijk eens een jaar of tien verder en iedereen is bereikbaar. Om een kind dan een mobiele telefoon te geven vind ik wat ver gaan. Mijn kids hoeven niet iedereen en alles te kunnen bellen, ook gaat zo’n ding gewoon snel stuk en als ik ze de kans zou geven zitten ze de hele dag te gamen. Nee, telefoon zeker nog niet.

Maar een Spotter GPS Watch, dat vind ik geniaal. Niet voor ieder wissewasje hoor, of naar school. Dat niet. Die van mij (6 en 4) zijn daarvoor nog te klein. Mijn kids dragen de Spotter wanneer ze buiten spelen, op schoolreis gaan, of als we samen op uitstap gaan naar een park, camping of noem maar op. Dan dragen ze een Spotter GPS watch. Niet dat ik zelf lekker met de beentje over elkaar ga zitten en af en toe de GSP check op mijn gsm. Maar het geeft een veilig gevoel.

Misschien schreef jij wel je telefoonnummer op de hand je kind? Of draagt hij/zij nog een ketting met een dogtag met adresgegevens? Goed, hoor. Maar stel je eens voor dat je jouw kind kwijtraakt. Paniek! Dan was het zoeken snel! Nee, één ouder blijft achter op de plek en de ander gaat zoeken. Bel de mensen in je omgeving, de politie? HELP! Oke, rustig. Met de Spotter GPS Watch open je de Spotter app op je telefoon en je ziet direct, waar je kind zich bevind.

Is dat bij vrienden, familie of de buren? Prima, dan bel je die toch even. Is dat niet het geval, dan bel je de watch. Hij rinkelt, een paar keer. Je kind swiped en je hebt direct een gesprek. Jij gaat naar hem of haar toe en je kind weet dat jij eraan komt. Geniaal! En dan heb ik het nog niet eens gehad over de basisfuncties, waaronder een tof digitaal horloge.

Prepaid

Een addertje zou ik het niet willen noemen, maar het is wel slim. Je maakt namelijk gebruik van een Predpaid kaart. Dat is wel logisch als we het over bellen en beltegoed hebben, maar ook de GPS functie werkt alleen als je nog tegoed hebt. Dit kost je vijf euro per maand. Let op, het is geen Abo. Je zit dus nergens aan vast en als het op is, moet je het eerst weer aanschaffen.

Je kunt het eigenlijk vergelijken met een mobiele telefoon met prepaid tegoed. De telefoon heeft allerlei functies, die je kan gebruiken als je een prepaid tegoed op de simkaart plaatst. Hiermee kan je bellen, internetten en SMSen. Zo moet je het gebruik van een Spotter Watch ook zien. Er is veel
mogelijk, alleen om deze functies te gebruiken heb je een prepaid tegoed nodig. Het bepalen van een locatie bijvoorbeeld kost ook data, wat inbegrepen is in het tegoed. Ook het versturen van een melding bij het verlaten en binnenkomen van een zone bijvoorbeeld. Het prepaid tegoed vertegenwoordigd deze data.

 

Opwaarderen

Je waardeert de Spotter gemakkelijk online op via je eigen online account. Je kunt kiezen uit:

Aantal maanden Tarief

3 maanden tegoed €  17,95

6 maanden tegoed €  34,95

12 maanden tegoed €  59,00

Functionaliteiten

Als je Spotter is opgewaardeerd, dan en alleen dan werken de volgende functionaliteiten:

  • Automatische locatieafgifte
  • SOS-alarm in noodsituaties
  • Telefoongesprek voeren
  • Veiligheidszone instellen

SOS-alarm in noodsituaties

De SOS functie is mijn inziens een belangrijke. Weliswaar voor iets oudere kids, want als ik dit de mijne vertel heb ik ieder uur een SOS waarna blijkt dat men zit had in een snoepje. In geval van een noodsituatie kan je drie  seconden op de SOS-knop ingedrukt houden voorop de Spotter GPS tracker. Nu wordt er direct bericht gestuurd naar de gekoppelde gebruiker met de actuele locatie en de naam van de Spotter. Dit betekent dat wanneer je de Spotter GPS tracker meegeeft aan je kind, je direct op de hoogte bent wanneer hij/zij zich onprettig voelt en graag contact wil.

Bereikbaarheid

De Spotter werkt door heel Europa zonder meerprijs. Dit betekent dat je het horloge met tracking functie kunt gebruiken in de volgende landen. België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Hoe werkt het?

Laten we beginnen met het installeren van het horloge. Het activeren van de Spotter GSP Watch is erg gemakkelijk. Eerst moet het horloge geheel zijn opgeladen. Dan kun je met de bijgevoegde kaart je account online instellen. Je kunt ook de App gebruiken, maar daar kreeg ik bij het invullen van de unieke code een aantal keer een foutmelding. Online, via de desktop ging dat gemakkelijker. Als je account actief is en gekoppeld is aan het nummer van het horloge, dan is het klaar voor gebruik.

De app werkt erg gemakkelijk en overzichtelijk. Je hebt geen live footage, maar de GPS refreshed eens in 60 seconden en is 24 uur nog terug te kijken.  Je ziet dus geen pijltje lopen, maar je ziet een markering op de kaart die bij refreshen van plaats is gewijzigd. Helemaal prima natuurlijk, al zou live/active GPS tof zijn, kan je direct de snelheid adden.

Bellen

Bellen is tof! Dit werkt vrij gemakkelijk. In de app zie je simpelweg in het menu “bellen” staan. Je kunt hier een bijzonder nummer bellen +46…  (Is dat Zweden?) dit is het nummer van de beveiligde Simkaart. Bellen kost je geld, het geld wat je betaald voor ieder ander belletje. Dit staat los van de prepaid kaart.

Ervaring

De Spotter GPS Watch werkt perfect. Het installeren is gemakkelijk en duidelijk. Het horloge is klein genoeg zodat het de kinderarm niet irriteert of in de weg zit met een jas. Het aannemen van een telefoongesprek is even een paar keer proberen, maar als je snapt hoe je moet swipen (over het oogje) dan werkt het goed. Het horloge zelf staat in het Engels ingesteld. Zo staat er “Answer Call” terwijl de App in het Nederlands is. Ik heb hier nog geen mogelijkheid voor gezien om dit aan te passen.

Het geluid is goed helder, alsof je belt met een GSM op luidspreker. De ringtone is standaard, dat zou leuk zijn om het aan te passen naar keuze. Maar niet noodzakelijk.  Het horloge heeft een goede batterij, die na een keer vol laden echt wel een week meekan.

Wat ik persoonlijk jammer vind is dat je na aanschaf van een product van ongeveer 90.- euro, enkel gebruik kunt maken van de functionaliteiten als je een prepaid te goed kiest van de aanbieder. Ik snap dat je een verdienmodel wilt verzinnen en dat kan mijn inziens ook helemaal prima, maar het zou optioneel moeten zijn. Zoals het aanbieden van prepaid te goed via een gemakkelijke weg en daarnaast ook de optie te geven om een eigen simkaart te kopen en dit te implementeren. Nu betaal je 5 euro voor een maand of 50,- voor een jaar voor het aflezen van de GPS.

Conclusie

De Spotter GPS Watch voor Kids werkt super. Hij geeft een goed en nauwkeurig GPS signaal af dat eens per 60 seconden vernieuwd. De horloges zijn erg mooi, niet te groot en eigenlijk voor alle leeftijden goed in te stellen. Hij kan echt megaklein, indien noodzakelijk. Het bellen naar het horloge is echt gaaf. Hiervoor kost het bellen geld volgens jouw eigen provider en daarnaast moet je beschikken over een prepaid tegoed voor de Spotter zelf. Het prepaid voelde in eerste instantie een beetje als een jammer, maar na het bezinken dat je bij een GSM ook prepaid nodig hebt voor de functionaliteit moet ik bekennen dat ik om ben. Gebruik je dan iedere maand de Spotter? Nee, dat niet. Wel als er een schoolreisje, vakantietrip, reisje met vriendjes naar een pretpark is. Gewoon, voor de zekerheid en omdat de kids het een tof horloge vinden

Spotter® GPS kinderhorloge - Smartwatch Kinderen Met GPS Tracker - Groen - Jongens GPS kinderhorloge - Inclusief Prepaid Simkaart - Waterdicht - Stappenteller - Geen Abonnement - GPS horloge kind - Nederlands merk kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.