Samsung Galaxy SmartTag
Arjan Olsder
Arjan Olsder

SmartThings Find telt inmiddels 300 mln zoekende apparaten

Even een concurrent starten voor marktleider Tile zal voor velen een uitdaging zijn, maar Samsung heeft afgelopen twee jaar haar tanden laten zien in de markt. Net als Apple heeft het een enorm netwerk op gebouwd waar Samsung Find gebruikers op kunnen vertrouwen.

Inmiddels zijn er al ruim 300.000.000 apparaten aangemeld die helpen om Samsung’s SmartThings Find tags te lokaliseren. Sinds juli 2022 is het netwerk van Samsung apparaten dat actief zoekt naar tags met 100.000.000 toegenomen. 24 april 2021 schreven we nog dat het netwerk 70.000 zoekende apparaten telde.

Hoe groter dit netwerk is, hoe groter de kans dat tags van gebruikers worden teruggevonden omdat ze gebruik maken van Bluetooth. Hierdoor zijn de tags veel goedkoper dan tags die van een mobiele verbinding voorzien moeten zijn. Niet alleen qua hardware, maar ook qua kosten voor de dataverbinding die er nu door Bluetooth niet zijn voor de eigenaar van een tag als de Galaxy SmartTag die we in 2021 hebben getest.

Samsung Galaxy SmartTag kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.