Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review Hue Gradient Signe, de verticale lichtstrip als design lamp

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Philips Hue Gradient Signe met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hue systeem
  • Kwaliteit afwerking
  • Plug-and-play
  • Kleurwaaier
  • Licht intensiteit

THE BAD

  • Kwestie van smaak

Philips Hue is bekend van de slimme led lampen. De Hue Gradient Signe is een staande lichtstrip die gekleurd (en wit) licht op een muur kan projecteren om zo sfeer te creeren. De lamp is uit de doos klaar voor gebruik. Wij hebben m een tweetal maanden in ons Hue systeem getest.

De Hue lampen zijn een standaard geworden. In het begin van de introductie vroegen veel reviewers zich nog af of mensen wel zo veel voor de Hue lampen wilden betalen. De lampen zijn nog steeds relatief sterk geprijsd, maar keer op keer moet iedereen toch wel bekennen dat het eco-systeem ongeëvenaard is. Hue heeft de lat hoog gelegd voor alternatieven. Vaak scoren ze enkel beter op prijs. Ja we zijn Hue fan. Maar dat wil niet zeggen dat elke Hue lamp of feature fantastisch is.

Kleurwaaier

De Hue Gradient Signe is een nieuwe versie van de in 2019 geïntroduceerde Signe. Dit is een staande buis op een stevige voet waar de voeding en wat massa voor stabiliteit in zit. De ranke buis oogt modern, maar valt zeker in een interieur op. De staander is er in het wit en zwart. Passend bij de meeste moderne woninginrichtingen. Wij hadden graag een Chromen versie gezien. Misschien moet Philips/Signify iets meer kijken naar de materiaal keuzes van het toonaangevende lampen merk Foscarini. Philips zit meer op de massa en vandaar ongetwijfeld de keuze voor enkel zwart of wit. De 2019 versie heeft in de buis diverse ledjes die een egaal licht geven in 1 kleur; een tint wit of één van de 16 miljoen kleuren. De Gradient Signe is net als de voorganger 149 cm hoog, maar kan nu ook over de gehele hoogte verschillende kleuren tonen; een kleurverloop of gradient is zo op een muur te toveren.

Uitpakken

De lamp zit in een lange koker verpakt. Bij het uitpakken is het duidelijk dat we niets in elkaar moeten schroeven of klikken. Uitpakken em je bent klaar. Stekker in het stopcontact en je hebt licht. Dit is heel wat anders dan een led strip van een webshop die we eerder hebben getest. Dat was een montageklus met als resultaat een lichtgewicht China kwaliteit lamp die modern wil zijn, maar het niet is. Op het plaatje leek het een mooie design lamp. De Gradient Signe verrast gelukkig positief. Door de compleetheid; keurige afwerking en het plug-and-play gemak.

In gebruik

De lamp komt het mooist tot zijn recht wanneer deze een wand kan aanlichten. Je ziet dan dus wel de zuil ofwel rug van de buis. De Gradient Signe is perfect voor wie filmpjes voor sociale media wil maken. Je kent ze vast wel; de filmpjes van een reviewer of online talent met een verlichte achterwand. De Gradient Signe is daar perfect voor. Je zou kunnen denken dat het gewoon een lichtstrip in een buis is, maar dan doe je Singe Gradient onrecht. De melkglazen behuizing voor het ledlicht zorgt voor een mooie verstrooiing.
Wanneer de stekker in het stopcontact zit, wordt de lamp herkend in de Hue app en kunnen we heb toevoegen aan een kamer en een groep. Die app was in het begin af en toe echt een drama. Dat is inmiddels niet meer zo al zou voor sommige gebruikers een eenvoudiger interface wellicht gewenst zijn. Wij vinden de app prima. De vele functies van het Hue systeem zijn direct beschikbaar. Zo kunnen we ook de Gradient Signe bedienen met onze afstandsbedieningen. Die losse schakelaars zijn echt de moeite waard. In de app programmeer je de knoppen. Zo kunnen we ook drie kleuren over de lengte van de zuil instellen. Het licht is boven, onder en in het midden onafhankelijk van elkaar qua kleur instelbaar. De intensiteit stel je in over de gehele lengte. Kleine bonus is dat de Signe een eigen icoon in de Hue app heeft.

Conclusie

De Hue Gradient Signe is een fraai staande design lamp. Voor drie honderd Euro heb je een prachtige lamp waar je jaren plezier van zult hebben. Of ie in jouw inrichting past is een kwestie van smaak. Volstaat een versie die over de gehele lengte het zelfde licht toont, dan kan je voor honderd Euro minder de eerdere versie overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.